Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 16.7.2020 13:50
Danes bo na Fazaneriji odigran zadnji letošnji derbi med Muro in Olimpijo. V prejšnji treh srečanjih sta obe ekipi zabeležili po eno zmago, enkrat se je srečanje končalo brez zmagovalca.

Prvenstvo se počasi bliža h koncu, danes bodo Muraši posredno lahko vplivali tudi na končni razplet letošnjega ligaškega tekmovanja. Na Fazaneriji namreč gostuje Olimpija, ki se s Celjem in pogojno z Mariborom bori za naslov državnih prvakov.

Črno-beli zmaji se bodo prvič pomerili v pokoronskem času, zato bodo na stadionu lahko le lastniki sezonskih vstopnic. Fazanerija tako ne bo povsem samevala, bo pa vzdušje precej drugačno, kot smo mu bili priča v časih pred koronavirusom.

Zanimanja tekmo vseeno ne manjka, Olimpija pa v Mursko Soboto z Dinom Skenderjem, ki Olimpije proti Muri še ni vodil, saj je nedolgo nazaj na mestu glavnega trenerja zamenjal Safeta Hadžića.

Prva letošnja tekma na Fazaneriji se je končala z zmago Mure s 3 : 0, v polno sta merila Amadej Maroša in Matic Maruško, Olimpija pa si je ob tem zabila še avtogol. Prvo srečanje v Ljubljani se je končalo z remijem 1 : 1, na drugi tekmi pa je Olimpija slavila z 1 : 0.

Pred tekmo smo preverili, kako izid tekme napovedujeta oba župana, Aleksander Jevšek in Zoran Janković. Oba dva smo uspeli priklicati na telefon in ju povprašati o tem, kaj menita, o izidu nedeljskega srečanja. Rezultat sta napovedala identično, a končni zmagovalec je drug.

"Moja napoved je 2 : 1 za Olimpijo." napoveduje Janković. Identičen izid srečanja pa je napovedal tudi soboški župan Jevšek, ki bo tekmo spremljal s tribun.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice