Foto: Fb/Ljubljana Jože Pučnik Airport
Ljubljanainfo
Pon, 13.11.2023 10:27
»Letališče nima prostora za shranjevanje izgubljene prtljage, zato prodaja kovčke z različnimi stvarmi in elektroniko za samo dva evra,« piše na Facebook strani z imenom letališča.

Na družbenem omrežju Facebook je moč opaziti pred kratkim ustvarjen profil, ki se imenuje »Ljubljana Jože Pučnik Airport«. A že na prvi pogled lahko opazimo, da so ljudje, ki ga vodijo v ozadju, prevaranti. 

Prav vsaka objava tega profila je usmerjena v prodajo izgubljene prtljage potnikov po »akcijski ceni« - zgolj dva evra na kos. 

Navdušene stranke

Zares zanimivi so tudi komentarji pod objavami tega profila. Tam  najdemo na desetine zadovoljnih strank, ki poročajo o neverjetnih najdbah v njihovih novih kovčkih, ki so jih kupili po smešno nizki ceni. 

Tudi tu gre očitno za lažne profile, ki so jih ustvarili isti prevaranti, ki tudi objavljajo neverjetne ponudbe. 

Cilj te prevare je, da nič hudega sluteči uporabnik v spletno stran prevarantov vnese svoje podatke z bančne kartice, da bi plačal dva evra za sodelovanje v tej nagradni igri, ta pa jih nato posreduje kriminalcem v tujini, ki jo v nekaj minutah popolnoma izpraznijo.

Svarilo

Na nevarnost, ki v obliki tega lažnega profila preži na tehnološko manj podkovane uporabnike socialnih omrežij, so opozorili na pravem profilu Letališča Jožeta Pučnika. 

»Uporabnike, ki vas je dosegla spodnja vsebina, opozarjamo na lažen profil, ki se predstavlja za Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Letališče Ljubljana ne prodaja izgubljene prtljage. Svetujemo, da strani ne razkrivate svojih podatkov, saj tvegate, da bodo zlorabljeni,« so zapisali.

Komentarji (2)

Borgoth (ni preverjeno)

Tudi, če bi to počeli je to kriminal!? Da bi za 2€ prodajali izgubljeno prtljago!? Tisti, ki bi tako prtljago kupil je tudi človek brez obraza in kriminalec!? Ljudi, ki so izgubili prtljago je potrebno poiskati in ne kar prodajati njihove stvari! To bi bila sramota brez primere!!!

Hulk (ni preverjeno)

NE ZAVAJAJTE...!

Starejše novice