Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 31.3.2023 19:53
Za tokratno ogorčenje javnosti je s svojim letakom poskrbela trgovska veriga Lidl Slovenija. Po mnenju nekaterih naj bi z oglaševanjem velikonočne ponudbe izdelkov izključevali krščansko skupnost.

Na družbenem omrežju Twitter je zaokrožil Lidlov oglasni letak, na katerem so opazne velikonočne dobrote s pripisom 'Doživite vse občutke pomladi!'

Uporabnik priljubljenega socialnega omrežja je ob oglasu izrazil nezadovoljstvo, po njegovih besedah je opis velikonočnih izdelkov zasmehujoč in izključujoč do pripadnikov krščanske vere.

Zabodlo ga je predvsem dejstvo, da se ob tradicionalnih dobrotah, ki so značilne za enega največjih krščanskih praznikov, ne uporablja ime praznika velika noč, temveč zapis: 'Doživite vse občutke pomladi!'

Pod objavo se je vsulo kar nekaj komentarjev istomislečih, ki so se strinjali z avtorjevimi opažanji, nekateri so celo pozvali k bojkotu trgovske verige.

En izmed uporabnikov pa je izpostavil možnosti izbire in k opisu priložil Hoferjev oglasni letak, ki v opisu izdelkov uporablja izraz velika noč. 

Starejše novice