Igralec Dario Varga je glavni igralec v seriji izjemnega pisca slovenskih kriminalnih romanov Avgusta Demšarja
Ljubljanainfo
Pon, 3.8.2020 15:21
Na prenovljenem Glavnem trgu so med vikendom začeli s snemanjem nove slovenske kriminalne serije, ki bo posneta po napetih detektivskih romanih izpod peresa pisatelja Avgusta Demšarja.

Igrani program Televizije Slovenije pripravlja izvirno slovensko detektivsko nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka. Gre za edino letošnjo avtorsko produkcijo Televizije Slovenija, katere stroški bodo znašali 837 tisoč evrov.

Posneli bodo 6 epizod, vsaka od njih bo trajala 50 minut. Snemanje bo končano do sredine oktobra, na malih ekranih pa naj bi serija kratkočasila gledalce v začetku prihodnjega leta. 

Začetek snemanja je bil predviden za marec, a so ga zaradi epidemije koronavirusa morali prestaviti. V soboto so prižgali kamere na prenovljenem Glavnem trgu in posneli prvi prizor. Tam je namreč za potrebe snemanja nastala nova nepremičninska agencija »Ribič in Ribič«.

Umori, kriminalna dejanja in izjemno detektivsko delo inšpektorja Vrenka namreč ni postavljeno v izmišljen kraj, ampak se zgodba odvija v štajerski prestolnici.

»Komaj čakamo, da pridejo Primeri inšpektorja Vrenka, posneti po napetih kriminalkah Avgusta Demšarja, in z mnogimi avtentičnimi, mariborskimi prizorišči, tudi na male ekrane,« so zapisali na Facebook strani mariborske občine.

V naslovni vlogi Dario Varga

Lani je gledalce na TV Slovenija 1 navduševala serija Jezero, ki je bila posneta po istoimenski knjigi Tadeja Goloba. Zdaj na ekrane prihaja druga kriminalna nadaljevanka. Zgodba televizijske serije bo posneta po treh napetih kriminalnih knjigah Avgusta Demšarja – Olje na balkonu (2008), Tanek led (2009) in Retrospektiva (2009). 

Mariborski pisatelj je sicer do zdaj spisal že deset kriminalnih romanov pod psevdonimom Avgust Demšar. Olje na platnu je bil prvenec avtorja s pravim imenom Tomaž Zupačič, ki sicer poučuje likovno pedagogiko na mariborski Pedagoški fakulteti

V vlogo pronicljivega višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka, ki bo reševal nenavadne primere z zanimivimi zapleti, se bo prelevil znan slovenski igralec Dario Varga. 

V osrednjih vlogah bodo ob njem nastopili še Jurij Drevenšek, Katarina Čas, Lotos Vincenc Šparovec in Barbara Predin. 

Starejše novice