Ustvarjeno dne
Pet, 6.1.2023 10:25
Naziv najboljša destinacija Evrope 2022 Ljubljani prinesel izjemno mednarodno promocijo.

Ljubljana je lani prejela prestižni naziv najboljša destinacija Evrope 2022, slednji jo je postavil kot globalni vzor vsem mestnim destinacijam po celem svetu, hkrati pa ji prinesel tudi izjemno promocijo v vrednosti več kot 10 milijonov evrov.

Novico o razglasitvi Ljubljane kot zmagovalne destinacije si je samo na spletni strani organizacije European Best Destinations ogledalo štiri milijone popotnikov s celega sveta, skupno z vsemi medijskimi partnerji te priznane organizacije pa je novica dosegla več kot 420 milijonov ljudi po svetu.

Že leto prej, leta 2021, je bila Ljubljana razglašena za najboljšo zeleno prestolnico v Evropi, vrednost promocije tega naziva je znašala 1,6 milijonov evrov.

Poleg novice na osrednji spletni strani European best destinations je bila izpostavljena tudi v ameriški reviji Forbes USA, ki se posveča predvsem financam, industriji, investicijam in marketingu, in ima skoraj 80 milijonov bralcev.
 

Ljubljana, kot najboljša destinacija Evrope lanskega leta dosegla več kot 420 milijonov popotnikov

Kot je že ob razglasitvi Ljubljane kot najboljše destinacije Evrope izpostavil direktor European Best Destinations Maximilien Lejeune, »svetovni popotniki obožujejo Ljubljano, ki se ponaša z izjemno kakovostjo življenja, zelenimi površinami, dostopnostjo, varnostjo, strpnostjo, ki je multikulturna, optimistična, športna in družinam prijazna destinacija,« in jo postavil kot vzor destinacijam po svetu, pa so tokrat v European Best Destinations izpostavili izjemen medijski uspeh, ki ga je Ljubljani prinesla razglasitev.

S podporo njihovih medijskih partnerjev Forbes US in Condé Nast Traveller je novica o Ljubljani kot najboljši destinaciji Evrope lanskega leta dosegla več kot 420 milijonov popotnikov s celega sveta, ocenjena vrednost tovrstne promocije pa znaša več kot 10 milijonov evrov in ima dolgoročne učinke.

Ljubljana je bila tako deležna močne medijske podpore s strani priznanih medijev, kot so Forbes, Condé Nast, Yahoo, Geo in drugi ter intenzivne promocije med popotniki in strokovno turistično javnostjo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice