Ljubljana je za domače obiskovalce pripravila različne pakete doživetij.
Turizem v Ljubljani je močno odvisen od tujih gostov, ki pa jih letos zaradi globalne pandemije novega koronavirusa ne bo toliko, kot v preteklih letih, zato Ljubljana zdaj stavi na domače goste.

Turizem Ljubljana je pripravil pakete, namenjene predvsem domačim obiskovalcem, za večdnevno pohajkovanje po Ljubljani, ki ponujajo spoznavanje prestolnice, od največjih znamenitosti pa vse do najmanjših skritih kotičkov.

Oddih v Ljubljani je odlična priložnost, da na novo spoznate naše glavno mesto. Paketi doživetij so sestavljeni za vse okuse in prilagojeni vsem starostnim skupinam. Vsebinsko so primerni tako za družine kot tudi za tiste, ki bi radi preživljali romantične trenutke v dvoje. Namenjeni so ljubiteljem narave pa tudi tistim, ki svoj prosti čas raje posvetite kulturnim znamenitostim in družabnim dogodkom.

Doživetja za družino

Za družinska doživetja lahko izbirate med dvema paketoma. 

  • Ljubljanski zmajček na sladoledu, ki vas popelje na dvodnevno zabavno pustolovščino. Zabava se začne v Živalskem vrtu Ljubljana in se nadaljuje na vlakcu Urbanu, ki vas pelje okoli glavnih turističnih znamenitosti. Turizem Ljubljana pa je poskrbel še za sladka presenečenja, med drugim odkrivanje najboljšega sladoleda v mestu.
  • Ljubljanski zmajček in njegove skrivnosti odpira vrata v Hišo Iluzij, organiziran pa je tudi piknik z domačimi dobrotami v parku Tivoli. Del paketa je tudi pustolovska igra na prostem.

Ljubljana kot kulturna in kulinarična prestolnica

Paket Plečnik in vsi skriti kotički Ljubljane bo z obiskom Narodne galerije in Plečnikove hiše ter z vožnjo po Ljubljanici navdušil ljubitelje umetnosti in arhitekture.

Doživetje za zaljubljene

Če si želite razvajati brbončice in uživati v gurmanskih okusih, boste morali izbrati paket Ljubljanski šef kuha za vas, v katerem je vključeno kosilo pri priznanem ljubljanskem šefu Jakobu Pintarju.

Z romantiko prežet paket Ljubljena Ljubljana bo navdušil vse, ki verjamete, da gre ljubezen skozi želodec in se še dodatno okrepi pod čarobnim sojem zvezd. Na romantiko vam seveda ne bo potrebno čakati do večera, saj se paket začne že dopoldan z obiskom Botaničnega vrta.

Zelena in aktivna

Športni entuziasti pa nikakor ne spreglejte paketa Zelena in aktivna, ki združuje supanje, kolesarjenje in golf. Seveda so pri sestavi paketa pomislili tudi na to, da se po športnih aktivnostih prileže okrepčitev in ohladitev, ki je organizirana v Pivovarni Union.

Cene paketov se gibljejo med 84 in 139 € (za tričlansko družino), vsi paketi pa vam nudijo dodatne popuste na izbrane ljubljanske hotele, prevoz s Slovenskimi železnicami ter vstop na izbrana kopališča. Za več informacij, kliknite TU.

Starejše novice