Blažka Tana Logar, Naj prostovoljka 2019. Foto: JZ Mladi zmaji
Blažka Tana Logar je na pobudo javnega zavoda Mladi zmaji postala Naj prostovoljka leta 2019 v starostni skupini 20-29 let.

Tana prostovoljno opravlja ne le številne aktivnosti v okviru JZ Mladi zmaji, temveč aktivno sodeluje tudi pri dogodkih na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani.

Prav tako je Tana prostovoljno pomagala pri zagonu mladinskega programa v Logatcu. Naziv podeljuje Mladinski svet Slovenije, ki je v obrazložitvi zapisal: "Njena zagnanost se kaže pri vzpostavljanju različnih mladinskih aktivnosti, tako pri različnih organizacijah kot v različnih občinah."

V času izolacije Mladi zmaji ostajajo aktivni podporniki vseh mladih

Četrtni mladinski centri, ki delujejo pod okriljem JZ Mladi zmaji, ostajajo v času izolacije varni prostor in nujna storitev za mlade. V času, ko so šole zaprte, se mladi srečujejo z najrazličnejšimi težavami, pa naj so to težave v družinskem krogu, prostorske težave, ali konec koncev težave s tehnično opremo ali brezžično povezavo.

Mladi zmaji prav zato v četrtnih mladinskih centrih nudijo individualno podporo vsem mladim, ki jo potrebujejo. Mladim nudijo prostor, računalnike, brezžično internetno povezavo in učno pomoč, da lahko njihovo šolanje še naprej poteka nemoteno.

Za mlade so pri Mladih zmajih vzpostavili tudi varen digitalni center DigiMCkjer so jim v različnih digitalnih sobah na izbiro raznolike aktivnosti pod vodstvom moderatorjev. Poslušajo lahko tudi Radio Basement, kjer mlada radijska ekipa Mladih zmajev s kakovostnimi vsebinami soustvarja odprto in strpno družbo.

Psihosocialna pomoč

Za vse mlade, ki se znajdejo v stiski, so v JZ Mladi zmaji ponovno organizirali pomoč psihosocialne svetovalke, ki je dosegljiva na mobilni številki 041 662 132, in sicer od ponedeljka do petka med 12.00 in 17.00. Mladi v stiski lahko pomoč poiščejo tudi v sobi #svetovalnica digitalnega mladinskega centra DigiMC.

Starejše novice