Ustvarjeno dne
Čet, 11.8.2022 14:00
Na pobudah meščanov smo zasledili, da se je meščan pritožil nad križiščem med Igriško in Gregorčičevo ulico v Ljubljani in ga celo označil za najnevarnejše v Ljubljani.

Meščan meni, da je križišče med Gregorčičevo in Igriško ulico v Ljubljani nevarno in potrebno prenove. Želi, da bi se na tem mestu rešile težave glede nepravilnega parkiranja avtomobilov in uredilo varno prečkanje za pešce. 

Je to najnevarnejše križišče v Ljubljani?

V pritožbi meščan kritizira stanje in varnost omenjenega križišča ter neposredno k odgovoru pozove ljubljansko občino.

»Že več kot dve leti govorite o prenovi Gregorčičeve ulice in ureditev oziroma rešitev vrsto težav glede nepravilnega parkiranja in varnega prečkanja za pešce. Prosim, da konkretno poveste, kdaj točno boste uredili težave s tem najnevarnejšim križiščem v Ljubljani?

Bliža se šola in nepravilna parkiranja so itak ves čas težava v coni c1. Konkretne odgovore, saj do prenove še ni prišlo, pa naj bi že zdavnaj moglo, kot ste že dve leti nazaj pisali tudi v medijih ... Prosim, uredite že to!«

Kaj odgovarjajo z ljubljanske občine?

V odgovoru na pritožbo meščana je bila Mestna občina Ljubljana skromni. Zapisali so, naj se meščan dogovori za sestanek na pristojnem oddelku.

Z vprašanji na to temo smo se na Mestno občino Ljubljana obrnili tudi v uredništvu. Objavili jih bomo takoj, ko jih prejmemo.

Starejše novice