Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 9.3.2022 14:35
Previdno pri sprejemanju »plin mojstrov« v svoj dom. Energetika Ljubljana ponovno opaža porast lažnih serviserjev, ki se izdajajo za njihove delavce.

Energetika Ljubljana sporoča, da opažajo izrazit porast obvestil na temo lažnih serviserjev, ki se izdajajo za podizvajalce Energetike Ljubljana in ponujajo brezplačen pregled notranje plinske napeljave ali zamenjavo priključne cevi za štedilnike

»Ti serviserji so izjemno vsiljivi in iznajdljivi,« so zapisali: »Odjemalce skušajo z lažnimi pristopi in podatki prepričati, da je potrebno preveriti notranjo plinsko napeljavo ali da prihaja do uhajanja plina.«

Energetika Ljubljana ob tem poudarja, a s »terenskimi serviserji« ali »plin-mojstri«, ki se sklicujejo, da prihajajo iz »Plinarne Ljubljana«, nimajo sklenjenih pogodb za ugotavljanje in preprečevanje uhajanja plina ali drugih podobnih storitev odpravljanja okvar.

»Vsem odjemalcem svetujemo posebno previdnost,« sporočajo. Svetujejo, da od akviziterjev vedno zahtevate službeno identifikacijsko kartico in si zapišite njihove podatke. Kot pravijo, ima strokovno osebje Energetike Ljubljana službeno kartico vedno s seboj. 

Kako prepoznamo, kdo je zaposlen v Energetiki Ljubljana?

Zaposlenega v Energetiki Ljubljana prepoznamo po naslednjih značilnostih: 

  • serviser se identificira s službeno izkaznico;
  • zaposleni so oblečeni v delovna oblačila z oznako Energetika Ljubljana;
  • na ulici vidite delovna vozila z oznako 'metan' in Energetika Ljubljana.

V primeru, da se vam je zgodilo zgoraj opisano, na Energetiki Ljubljana prosijo, da jih o tem pisno obvestite in jim pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov [email protected].

Kontaktirate lahko njihovo osebje na brezplačno številko kontaktnega centra 080 2882.

»Pojava in dejanja lažnih serviserjev in akviziterjev ne moremo preprečiti, lahko pa jim s previdnostjo in preverjanjem, kot je na primer zahteva, da se osebe izkažejo z ustreznimi identifikacijskimi dokumenti, preprečimo nepooblaščen vstop v domove in nepošteno ravnanje,« so še sporočili. 

Starejše novice