Foto: Facebook Ljubljanska kolesarska mreža
Ustvarjeno dne
Pon, 6.12.2021 13:48
Po tem, ko so bili priča hitremu ukrepanju podobne situacije na Prulah, se v Mestni četrti Rudnik sprašujejo, zakaj po 16 mesecih občina vendarle ne uredi nevarne kolesarske točke na Lorenzovi ulici.

Na Facebook strani Ljubljanska kolesarska mreža se je pojavil zapis zaskrbljenega Ljubljančana z Rudnika. Opozarja ne nevarno kolesarsko točko, s katero je Mestna občina Ljubljana seznanjena že mesece.

Foto: Facebook Ljubljanska kolesarska mreža

Na občini naj bi potrebovali več mesecev, da so sploh preverili, kako nevarna je omenjena točka. 

Po novih opozorilih je občina v odgovoru na pobudo meščana najprej zapisala, da se pozimi ne da popravljati, nato je poleti obljubila jesensko ureditev območja. Po novem opozorilu oktobra so sporočili, da je bila izvajalcu posredovana urgenca za izvedbo nujnih sanacijskih del.

A stanje ostaja enako, nevarnost za kolesarje ostaja.

Foto: Facebook Ljubljanska kolesarska mreža

Občani se zato sprašujejo:

»Kaj sledi? Ovadba odgovornih?«

Dolgotrajnost urejanja nevarne točke je Ljubljančane še posebej vznemirila zato, ker so bili pred le nekaj dnevi priča hitremu ukrepanju Mestne občine v primeru luknje na kolesarski cesti na Prulah. 

»Čeprav smo veseli, da v primeru na Prulah ni bilo tako, pozivamo Mestno občina Ljubljana, da izkoristi zagon in uredi tudi to nevarnost. Takoj!« so še izpostavili na Facebook strani Ljubljanska kolesarska mreža. 

Starejše novice