Ustvarjeno dne
Sre, 19.10.2022 17:24
Predstavniki zelene stranke Vesna v boj za županjo Mestne občine Ljubljana pošiljajo kandidatko Jasminko Dedić.

Doktorica znanosti Jasminka Dedić je na današnji izjavi ob svoji kandidaturi izpostavila, da v zeleni stranki ne razmišljajo tako kot v večini ostalih strank - kratkoročno.

Predstavljen program zelene stranke Vesna bazira na štirih različnih, a poglavitih temeljih: »okolje, demokracija, socialna privlačnost in ustvarjanost,« katerih dolgoročno snovanje je v izvedbi vse do leta 2030.

Verjamejo, da se korenitih sprememb, ne da doseži iz danes na jutri. 

Dedić, ki zase pravi, da je ekofeministka, vsem meščanom in meščankam obljublja, da se bo zavzemala za dobro življenje ljudi vseh generacij, znotraj zmogljivosti lokalnega okolja in planeta.

Želi si, da bi z njeno izvolitvijo, prestolnica postala skupnost energetsko samooskrbnih prebivalk in prebivalcev, ki trajnostno upravljajo življenjske vire in ekosistemske storitve. 

Dodaja, da se bodo kot stranka trudili za bistveno aktivnejšo vlogo Slovenije pri udejanjanju Evropskega zelenega dogovora, energetsko-podnebnih in drugih trajnostnih ciljev Evropske unije.

Slovensko gospodarstvo mora še naprej graditi na svoji odprtosti

Predsednik Vesne Uroš Macerl je ob današnji najavi kandidature Jasminke Dedić dejal, da je treba začeti spreminjati politiko mest. V prestolnici si ne želi videti čedalje več »betoniranja, asfaltiranja, gradnje in nakupovalnih centrov«.

Verjamejo, da je skupnost, ki temelji na socialni pravičnosti in solidarnosti močnejša in bolj povezana. Predstavniki stranke ob tem dodajajo, da bi morala biti možnost primernega stanovanja vsem ustavno zagotovljena pravica.

Ob izvolitvi bi v Vesni zahtevali vzpostavitev Nacionalne garancijske sheme za pridobitev bančnega kredita za nakup oziroma obnovo prvega stanovanja ali hiše.

»Naša reforma bo mladim zares in ne zgolj na papirju omogočila nakup novega, prenovo obstoječega ali izgradnjo prvega domovanja,« sporočajo predstavniki zelene stranke.

Doktorica znanosti pravi tako pravi, da se zavzemala, da bi Ljubljana postala varno mesto za vse, še posebej za ranljive skupine. Med te je zajela tako upokojence kot tudi člane LGBT skupnosti. Skušala bo doseči tudi, da bo mestna uprava uživala zaupanje meščank in meščanov, ki ga po njenih besedah za zdaj ne uživa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice