Ljubljanainfo
Pon, 17.10.2022 10:05
Največji ženski športni dogodek v zgodovini Slovenije prihaja v Ljubljano - priča bomo evropskem prvenstvu v rokometu za ženske.

Women's EHF Euro 2022, evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, bo potekalo od 4. do 20. novembra, v ljubljanskih Stožicah pa se bo zgodil tudi veliki finale prvenstva. 

Organizatorji v ospredje dogodka letos dajejo opolnomočenje žensk v športu in družbi. 

»Prvenstvo zastopa sedemnajst ambasadork, uspešnih in izjemnih žensk, ki vsaka na svojem področju širijo obzorja, izboljšujejo vsakdan ljudi, pomagajo družbi in dokazujejo, kako pomembne so ženske za naš svet. Med njimi je tudi podžupanja Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko,« so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Ljubljanske Stožice

Ljubljana je bila za gostiteljico izbrana na kongresu evropske rokometne zveze, ko so v škotskem Glasgowu določili gostitelje evropskih prvenstev v letih 2022 in 2024. Slovenija bo tako skupaj z Makedonijo in Črno goro gostila žensko evropsko prvenstvo 2022.

Skupinski del turnirja, ki se ga bo prvič udeležilo 24 reprezentanc, bo potekal v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju. Tekme evropskega prvenstva bodo gostile ljubljanske Stožice in celjski Zlatorog, v katerem bo v prvem delu igrala slovenska reprezentanca, pa so objavili na Slovenskem rokometnem portalu. 

V slovenski in makedonski prestolnici bodo tudi vse tekme drugega dela tekmovanja, obe polfinalni ter tekmi za prvo in tretje mesto pa bodo v Stožicah.

Starejše novice