Osma sezona priljubljene kulinarične tržnice Odprta kuhna znova zaživela na Pogačarjevem trgu.

Tri novosti letošnje Odprte kuhne:

  • po novem vabi dvakrat tedensko;
  • trajnostni naravnanosti;
  • brezgotovinsko plačevanje s karticami

Malo daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, bodo za vse ljubitelje dobrot domačih kuharskih mojstrov nadomestili tako, da bo Odprta kuhna del ponudbe osrednje ljubljanske tržnice kar dva dni na teden.

Slastna ulična hrana je tako ob spremljavi odličnih vin, piva, koktejlov in drugih napitkov na stojnicah na voljo vsak sončni četrtek in petek. Porazdelitev obiskovalcev na dva dni pa predstavlja tudi enega od ukrepov za večjo varnost v novih razmerah. Poleg tega pa je ta, že tradicionalna gurmanska prireditev sredi prestolnice, letos postregla še z dvema novostma, in sicer Odprta kuhna strmi k trajnostni naravnanosti. To pomeni, da je ves pribor za enkratno uporabo (krožniki, pribor, prtički, slamice) iz biorazgradljivih materialov, kozarci pa stekleni (uporabljeni enkrat) ali biorazgradljivi. V novih razmerah pa je še posebej dobrodošla tudi uvedena možnost brezgotovinskega plačevanja s karticami.

Na že znani lokaciji sredi prestolnice se tako ponovno prepletajo tisočeri okusi slovenskih in mednarodnih gurmanskih specialitet, ki jih lahko okušate na skoraj štiridesetih stojnicah ter nazdravite čistemu veselju do življenja, ki se vrača na mestne ulice.

Starejše novice