Foto: Odprta kuhna/SousChef
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 16.3.2022 13:29
Gurmanska tržnica, ki s pestro in kakovostno ponudbo združuje kulinarične zanesenjake ter sladokusce od blizu in daleč se začenja že ta petek. Kaj se bo jedlo?

Odprta kuhna je nazaj! Nova 10. sezona gurmanske tržnice se začenja že ta petek, 18. marca, in sicer ob 10. uri na Pogačarjevem trgu.

Otvoritev Odprte kuhne s kar 45 ponudniki

Na otvoritvi nove sezone Odprte kuhne se bo tokrat v Ljubljani predstavilo kar 45 obedovalnic, med njimi šest takšnih, ki se bodo Odprti kuhni pridružile prvič. Med celotno sezono pa bo novih ponudnikov še več, skupno vsaj 15.

Veselo razpoloženje bo v jubilejni sezoni občasno popestril še večerni DJ program, za katerega bo na otvoritvi poskrbel DJ Udo Brenner. V pomladnem delu sezone bodo obiskovalci na Pogačarjevem trgu lahko uživali do 21. ure.

V čudovitem ambientu, za katerega pomaga poskrbeti tudi Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, bodo vsi ponudniki tudi letos jedi in pijače stregli izključno v povratni embalaži ali biorazgradljivih materialih.

Foto: Odprta kuhna/SousChef

Kaj se bo jedlo?

V sklopu poglobljenega sodelovanja s Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana bo Odprta kuhna v 10. sezoni obiskovalce seznanjala z lokalnimi jedmi in jih izobraževala o bogati kulinarični dediščini osrednje Slovenije.

Poleg tega bo kulinarični vrtiljak letos dopolnilo več kot petnajst novih ponudnikov, ta petek se jih bo predstavilo šest. Marsikateri od novincev bo svoje dobrote pospremil z osvežujočimi pijačami, raznovrstne vsebine kozarcev pa bodo obiskovalci lahko podrobneje raziskali na stojnici DobroVino.si.

Majaronka bo someščanom predstavila bogato obložene brioše, arančine in sladoledne sendviče. Pri babici Marici iz Slovenskih Goric bodo obiskovalci okušali štručke s krškopoljcem in kuncem, OPA Resort z Velikega Vrha pa bo stregel goveji jezik in potočne rake.

Poskrbljeno bo tudi za sladokusce

Bon Bon čokoladni atelje iz Kamnika bo očaral s čokolado vseh velikosti, barv in oblik, za sladkosnede pa bo dobro poskrbljeno tudi pri stojnici Le Mousse Goose iz Ljubljane, ki bo ponujala hrustljave princeske in mini mousse tortice. 

Foto: Odprta kuhna/SousChef

Vaše brbončice bodo razvajali še...

V prihajajočih tednih bodo obiskovalci lahko spoznavali še dobrote ljubljanskega Linda Bistroja, kot so piščančji burger, curry, čičerkini ocvrtki in humus s črnim česnom, ljubitelji eksotike pa se bodo lahko oglasili pri Ogam Korean Restaurant in preizkusili cupbap, ocvrtega piščanca po korejsko ter cmočke.

Karavani se bodo pridružile tudi trendovske ljubljanske restavracije, denimo Restavracija Maxim, ki bo pripravljala gourmet sendviče z račjim konfitom in krofe z mariniranim lososom, ter Birdie, ki je ljubljansko kulinarično ponudbo nedavno dopolnila z naborom sodobnih minimalističnih jedi in izborom odličnih vin.

Okušanje izbranih pijač bo mogoče tudi na stojnici še ene nove ljubljanske pridobitve, in sicer Merit Showrooma. 

Foto: Odprta kuhna/SousChef

Na kuhni tudi Michelinova zvezdica

Na stojnice se vrača tudi Atelje s šampanjcem, ostrigami ter kaviarjem, ki bo tako prvi povratnik Odprte kuhne z osvojeno Michelinovo zvezdico.

Na gurmansko tržnico se letos s šampanjcem, ostrigami ter kaviarjem vrača tudi Jorg Zupan iz Restavracije Atelje, ki bo tako prvi povratnik Odprte kuhne z osvojeno Michelinovo zvezdico.

Ob tem pravi: »Začetek Odprte kuhne lahko razumemo kot začetek preporoda kulinarične scene v Ljubljani. Tedenski dogodek, ki v ospredje postavlja kulinariko, je vplival na širitev obzorij – na spremembo razmišljanja o hrani, drugačen pogled in na raziskovanje kulinarike.«

Medtem Karim Merdjadi, ki s sladko ponudbo iz Atelier Karim redno sodeluje na Odprti kuhni, izpostavlja prednosti pristnega stika s kupci, »kar nam nudi neposredno povratno informacijo in ima pozitiven vpliv na poslovanje.«

O začetkih Odprte kuhne...

Pred devetimi leti sta Alma in Lior Kochavy Odprto kuhno zasnovala kot platformo za predstavitev gostinskih ponudnikov in kot generator sprememb na slovenski kulinarični sceni. Pomen tega projekta potrjujejo vrhunski chefi z Michelinovimi zvezdicami.

Luka Košir iz Gostišča Grič Odprto kuhno opiše kot oder: »Če se na njem izkažeš, gostje hitro poiščejo tvojo restavracijo. S spodbujanjem ustvarjalnosti je Odprta kuhna pripomogla k prepoznavnosti restavracij, iz debat, ki smo jih tam načeli s chefi z vse Slovenije, pa se je razvilo marsikatero sodelovanje. Vse to je pomembno prispevalo k razvoju in uspehu naše restavracije, vključno z Michelinovim priznanjem.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice