Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 24.9.2021 07:00
Zastal vam bo dih: ogledali si boste lahko največjo žival na Zemlji in belega morskega psa.

Če ste navdušeni nad naravo in želite uživati v neznanem svetu, polnem neverjetnih, včasih nevarnih, a vedno dih jemajočih bitij, imate izvrstno priložnost, da to uresničite. 

V Cityparku od danes, 24. septembra, do sobote, 9. oktobra, gostuje veličastna razstava Orjaki oceanov.

Razstava polna čeljusti in zob morskih psov

Na razstavi boste videli številne eksponate, ki vam bodo omogočili raziskovanje skrivnostnih globin svetovnih oceanov in razkrili nekatere skrivnosti, ki so skrite na teh malo raziskanih ozemljih. Pozdravili vas bodo velikani oceanov. 

Gre za eno največjih zbirk oceanskih živali v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. 

Pokukali boste lahko v interaktivno območje in pogledali v »modri svet« z uporabo virtualne resničnosti ali stene zvočnih posnetkov, kjer boste slišali glasove in zvoke številnih podvodnih bitij.

Katere živali boste lahko »srečali«?

Od blizu boste lahko med drugim »srečali«: modrega kita, največjo žival na Zemlji, kita glavača, orko, ki je najvišja predstavnica družine delfinov, orjaške lignje, belega morskega psa in ogromno oceansko manto, ki spada v skupino skatov.

Razstava je postavljena v tematske scenarije, ob ogledu pa boste odnesli pristna in izjemna doživetja srečanja s podvodnimi bitji. Orjaški eksponati so namreč tudi odlična priložnost za fotografiranje.

Starejše novice