Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 30.8.2022 20:35
9-letnika naj bi zvabljal k sebi domov, pri tem pa mu je ponujal sladkarije.

Na družbenem omrežju Facebook se je v zadnji uri razširil zapis Pomurke, ki je z javnostjo delila današnji dogodek v Murski Soboti. Neznani moški naj bi njenega 9-letnega vnuka na stranišču trgovskega centra zvabljal k sebi domov. 

Zapis objavljamo v celoti.

»Dragi starši, dedki in babice, prijatelji - znani in neznani - danes popoldne sva bila z možem, vnukinjama in 9-letnim vnukom v Intersparu v Murski Soboti. Vnuk je kot »veliki« dečko želel sam na WC. Mož ga je čakal zunaj pri vratih. Vnuk je na stranišču doživel »prijazno« vabilo možakarja, da ga bo peljal domov, da mu bo dal cukrčke in se bosta igrala. Mali je opazil, da ima ta človek v roki nekakšen moker robec.
Ker je od mamice in od nas dobro poučen, kaj mora narediti v takšni situaciji, je hitro zbežal iz stranišča, med ljudi in za dedkom.
Mnogi nepridipravi poskušajo zdaj zvabljati otroke - še posebej primerne se jim zdijo trgovine polne staršev z otroki, ki nabavljajo še zadnje potrebščine za šolo.
Prosim vas, vsi odrasli - pazite na svoje otroke, da ne pridejo v roke takšnim vsiljivcem, ki imajo pripravljene avtomobile takoj ob vhodu v trgovino, kot je to bilo tudi danes.
Ko je bil vnuk že pri dedku, se je obrnil in je videl, da moški »praznih rok« - ker je pač nagovarjal dobro poučeno dete - hitro vstopil v avtomobil, ki je takoj odpeljal. Predaleč je bil, da bi videli številko avta. Bodite in bodimo zato pozorni (pa tudi varnostniki v trgovinah).«

Po komentarjih sodeč je bila podana prijava na policijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice