Ljubljanainfo
Sob, 22.8.2020 09:35
V času, ko je Prekmurje slavilo 101-letnico priključitve k matičnemu narodu, se je Jože Pivar iz Lipovcev odločil za malce drugačin način praznovanja, za svoj oseben, čisto poseben projekt.

V času med 4. in 16. avgustom je namreč peš prehodil približno 350 kilometrov dolgo pot od Beltincev oziroma Lipovcev do Pirana. Na svoji poti po daljši slovenski diagonali je naredil več kot pol milijona korakov. Za Slovenijo pravi. 

Dnevno je prehodil povprečno okrog 30 kilometrov, kakšen dan tudi več kot 40. Nekaj prenočišč si je že predhodno uredil pri komercialnih ponudnikih, za večino pa so poskrbeli njegovi prijatelji, znanci in sorodniki, ki jih ima po Sloveniji; temu je prilagodil tudi traso svoje poti.

Tako so bili dnevni cilji na njegovi poti Juršinci, Strug pri Makolah, Šmarje pri Jelšah, Laško, Zagorje, Zalog pri Ljubljani, Kamnik pod Krimom, Topol pri Cerknici, Pivka, Divača in Koper. Že v Kopru, kot tudi na samem cilju v Piranu so ga pričakali njegovi najbližji.

Pot je sicer končal brez kakršnih koli žuljev, bolečine v gležnjih in manjše krize pa so bile ob koncu bogato poplačane z neizmernim zadovoljstvom. 

 

 

 

 

Starejše novice