Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 26.10.2022 20:53
Policijska uprava Ljubljana se je odzvala na nedavna nasilna dejanja.

Policijska uprava Ljubljana se je odzvala na pretekle napade na direktorico Inštituta 8. marec in podala informacije o trenutni fazi preiskave. 

Ničelna toleranca do nasilja

V policiji imajo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja, zato vedno takoj pristopijo k preiskavi tovrstnih primerov. Začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca dejanja.

Policija je še dodala, da se zaveda pomena svojih nalog in jih tudi dosledno izvaja.

Za njih so dejanja take narave nedopustna, zato jih tudi prednostno obravnavajo in se jih lotijo z vsemi razpoložljivimi sredstvi. 

Očitki na njihovo delo neutemeljeni

Kljub temu da se v javnosti velikokrat pojavijo očitki na delo policije, ta pojasnjuje, da so postopki vedno temeljiti in v okviru zakonskih pooblastil. 

Vsaka situacija je drugačna

Policija razlaga, da v vsakem primeru, ki se ga lotijo podrobnosti iz postopka varujejo saj s tem preprečijo, da bi na kakršenkoli način ogrozili preiskavo

Poudarja še, da je vsaka situacija specifična in ne more biti obravnavana po nekem vnaprej določenem vzorcu.

»Dejstvo je, da dogodki, kot je včerajšnji, vsebujejo tako znake prekrškov kot kaznivih dejanj in policisti vedno najprej preverjamo vse znake o morebitni storitvi kaznivega dejanja, šele če teh znakov v dogodku ni, se osredotočimo na obravnavo prekrška,« so o minulih incidentih sporočili policisti.

Žrtvam v oporo 

Policisti in kriminalisti zagotavljajo, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da žrtev zaščitijo

Z njimi postopajo še posebej skrbno in občutljivo.

»Žrtvam nudimo tako pomoč kot nasvete, jih po opravljenem razgovoru seznanimo z možnostmi in različnimi oblikami pomoči in jih napotimo na ustrezne strokovne službe,« je sporočila Policijska uprava Ljubljana.

Enega storilca že odkrili

»Tudi v včerajšnjem primeru in primeru izpred dveh tednov, ki je bil usmerjen v isto fizično osebo, izvajamo vse aktivnosti za izsleditev storilcev,« so dodali. 

Policija je še poudarila, da se vsakodnevno in intenzivno trudi, ter postopa v skladu s stroko. Opravili so večkratne razgovore z žrtvijo in z različnimi pričami. Izvajajo tudi aktivnosti za pridobitev video posnetkov, nekaj pa so jih že pregledali.

Storilca prekrška, ki je bil storjen pred dvema tednoma so že odkrili in začeli postopke v skladu z zakonodajo. S Policijske uprave Ljubljana so še sporočili, da preiskava včerajšnjega dogodka poteka z vso intenzivnostjo.

Storili bodo vse, kar je v njihovi moči, da bodo tudi v tem primeru odkrili storilca in zavarovali žrtev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice