Ustvarjeno dne
Sre, 18.1.2023 10:22
Ljubljančani, se je spomnite?

Z ljubljanskih ulic se je za vedno poslovila Helena, za mnoge ljubljančane ikona ljubljanske tržnice in stolne cerkve v središču mesta.

Tisti meščani, ki so si pot med omenjeno cerkvijo in ljubljansko tržnico večkrat delili z Heleno, so z njo uspeli razviti prav poseben odnos. 

»Hodil sem zazrt v sebe, nemo mimo tebe«

»Njena ulična zapuščina govori o njeni slovenski čisti delovni duši, takih ni več, zadnji odhajajo; Helena, če se srečava v onostranstvu, se morava pogovoriti, v svoji nečimrnosti sem leta hodil zazrt v sebe nemo mimo tebe, oprosti mi,« je ob slovesu od Helene zapisal eden izmed uporabnikov družbenega omrežja Twitter.

Helena naj bi bila med Ljubljančani priljubljena predvsem zaradi svoje dobrodušne osebnosti. Velja prepričanje, da je po hišah raznašala svežo zelenjavo tistim, ki so bili bolni.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Magda Podlogar (nepreverjen)

Lepe besede "enega od uporabnikov družbenega omrežja TWITER" v slovo ikoni tržnice in stolne cerkve v Ljubljani, povedo veliko o nas ljudeh, ko hodimo eden mimo drugega, še posebno v teh časih, zazrti vsak v svoj "
pametni telefon", šele ko nekdo umre se zavemo kako smo vsi minljivi in da tistega kar smo zamudili ne moremo nikoli več popraviti.Počivajte v miru gospa Helena.

Starejše novice