Foto: Dom starejših občanov Ljubljana Bežigrad
Nika Vajnhandl
Čet, 3.2.2022 12:27
Prenovili bodo Dom starejših občanov Ljubljana Bežigrad.

Dom starejših občanov Ljubljana – Bežigrad bodo v letošnjem letu rekonstruirali.

Namen projekta je obnova prostorov I. in II. negovalne enote, ki vključuje ukinitev tri in štiri posteljnih sob, izgradnjo dodatnih enoposteljnih sob, namestitev novih električnih in strojnih napeljav, ometov in poda, namestitev energetsko varčne razsvetljave in zamenjava notranjega stavbnega pohištva.

Cilji projekta so izboljšanje bivalnega standarda stanovalcev, zagotovitev ločenosti čistih in nečistih poti v primeru pojava okužb v domu ter zagotovitev varnejšega bivalnega okolja za stanovalce in varnejšega delovnega okolja za zaposlene.

Kdaj bodo dela potekala?

Predvidoma se bodo dela pričela v aprilu, najprej na II. negovalni in za tem še na I. negovalni enoti.

»V obdobju izvajanja projekta si bomo prizadevali, da bo za stanovalce čim boljše poskrbljeno na lokaciji doma in da bo projekt končan v postavljenem roku, najkasneje do 30. junija 2023,« za Ljubljanainfo razkrije direktorica Maruša Kerč.

Način financiranja 

Projekt je v višini 1.631.488,95 evra nepovratnih sredstev, kar predstavlja stoodstotno sofinanciranje upravičenih stroškov. 

Projekt sofinancira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj oziroma iz pobude React-EU, ki se financira v okviru odziva Evropske unije na pandemijo covid-19. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice