Policisti bodo s poostrenimi nadzori še nadaljevali, saj se zavedajo problematike in nevarnosti, ki jih s svojim ravnanjem povzročajo vozniki tovornjakov.
Vozniki tovornjakov izkoriščajo nočni čas za prevoze s težje obremenjenimi vozili nad dovoljeno mejo.

Preobremenjena vozila so stalnica na slovenskih cestah, zato so ljubljanski prometni policisti v sodelovanju s sosednimi policijskimi upravami, konc junija in v začetku meseca julija izvedli več poostrenih nadzorov prometa. V nočnem in zgodnjem jutranjem času so kontrolirali tovorna vozila in ugotovili več hujših prekrškov. 

Ugotovili so več kršitev s strani domačih prevoznikov. Dve vozili sta bili obremenjeni s 14 in 15 tonami nad največjo dovoljeno skupno maso. Masa enega vozila je bila presežena za 3,4 tone, masa drugega pa za 5,2 tone. Koprski prometni policisti so ustavili slovenska vounika, ki sta največjo dovoljeno skupno maso prekoračila za 2,5 in 5,2 tone. 

Tudi med tujimi prevozniki so policisti na relaciji med Novim mestom, Ljubljano in Koprom ugotovili kar nekaj kršitev. Ustavili so tovorno vozilo tujega prevoznika, katerega skupna masa je bila 60 ton, kar je 20 ton več od dovoljene. Še dva tuja prevoznika sta bila obremenjena s 7 in 9 tonami nad dovoljeno mejo. 
 

Preobremenjena vozila predstavljajo veliko varnost v prometu

Preobremenjena vozila vplivajo na uničevanje cest in s tem na nastanek velike gospodarske škode. V prvi vrsti pa predstavljajo veliko nevarnost za druge udeležence v prometu. Zaradi preobremenitve se lahko vozila med vožnjo poškodujejo, posledično lahko pride do prometne nesreče in zastojev na cestah. Nesreče v katerih so udeležena tovorna vozila imajo hujše posledice, saj je njihova teža in s tem tudi sila močnejša, možnost za nastanek hujših poškodb pa večja. 
 

Starejše novice