Foto: Bobo
Nika Vajnhandl
Pet, 3.12.2021 06:48
Z naložbo v višini 70 milijonov evrov bodo lastniki Supernove Ljubljana - Rudnik zgradili prizidek, ki bo nudil nove restavracije in trgovine.

Celotna vrednost naložbe širitve Supernove Ljubljana Rudnik za dodatnih 20.000 kvadratnih metrov površine bo predvidoma znašala 70 milijonov evrov, odprtje novega dela centra na tem območju Ljubljane pa bo omogočilo 800 novih zaposlitev. 

Zaključek gradnje je načrtovan v pomladanskih mesecih leta 2022. 

S Supernove povedo, da pot do gradnje ni bila lahka, namreč to so več let usklajevali s svojim 'sosedom' E. Leclercom. Pravijo, da so končno dosegli dogovor, »združili moči in stopili skupaj«. 

Parkirna hiša

Julija se je v tem nakupovalnem centru tudi v celoti odprla parkirna hiša. Je polodprtega tipa in se s 1800 parkirnimi mesti razteza na štirih nadstropjih, zgrajena pa je po najnovejših okoljskih in varnostnih standardih, z notranjo in zunanjo razsvetljavo ter tako imenovano 'zeleno fasado'. 

Obiskovalcem obeh nakupovalnih središč omogoča neposreden dostop do obeh omenjenih nakupovalnih centrov. 

Ekološko naravnani

Iz Supernove za Ljubljanainfo razlagajo, da je eden glavnih razvojnih temeljev skupine Supernova trajnostni razvoj in vlaganje v okolju prijazne rešitve v okviru projekta Green Dot: »Z njimi želimo optimizirati poslovne prakse in doseči popolno ogljično nevtralnost do leta 2030.«

Zato so v okviru prenove zasnovali tudi polnilnice za električne avtomobile, namenili parkirna mesta za izposojo avtomobilov, tako imenovani »car sharing«, do konca leta pa pričakujejo zaključek izgradnje parkirnih mest za kolesa sistema Bicikelj, v spomladanskih mesecih pa še novo železniško postajo.

Kaj bo novega v prizidku?

Prizidek, ki bo odprt pomladi, bo imel dodatnih 60 trgovin, ki bodo razporejene v dveh nadstropjih.

Poleg trgovin velja poudariti še kino s sedmimi dvoranami, ki ga bo upravljalo podjetje Cineplexx. Na podjetje smo že naslovili vprašanje, kaj si lahko obetamo od prvega Cineplexxa v Ljubljani.

V prizidku bo med drugim tudi kulinarični kotiček oziroma 'gastro oaza', ki bo ponujala širok izbor domače in mednarodne kuhinje. Kot smo poročali, pa seveda ne bo manjkal niti McDonald's.

Supernova želi pokazati, da je družinam prijazno nakupovalno središče, zato omenjajo še otroško igrišče, 'jump park' ter druga igrala, namenjena vsem tistim, željnih nekoliko bolj adrenalinskih dogodivščin.

Starejše novice