sobotainfo
Sre, 1.5.2024 13:52
Pred soboškim sodiščem se je danes pojavil protestno nasut kup zemlje z gnojem in sporočilom nekaterim institucijam. Zdaj se je odzvala še policija.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so se odzvali na nasuto zemljo, pomešano z gnojem, ki se je danes zjutraj pojavila pred Okrožnim sodiščem v Murski Soboti.

Kot so zapisali, so bili danes, 1. maja 2024, ob 8.02, obveščeni, da je neznanec pred stavbo sodišča v Murski Soboti nasipal zemljo, pomešano z gnojem.

Z zbiranjem obvestil in ogledom na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec na pločnik in deloma kolesarski pas pred stavbo sodišča v Murski Soboti v dolžini približno 20 metrov nasipal zemljo, pomešano z gnojem, v neposredni bližini pa namestil dva plakata z besedilom.

Policisti še preverjajo okoliščine obstoja morebitnega kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. Policisti zaradi nasipanega materiala, ki je oviral in zmanjšal varnost prometa, zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve prekrška.

Za odstranitev nasutega materiala je poskrbela pristojna komunalna služba.

Spomnimo, uredništvo Sobotainfo je bralec (ime in priimek hranimo v uredništvu) zjutraj, ob 7.25, o nasutem materialu obvestil z besedami: 

»Pred sodiščem v Murski Soboti imate ekskluzivo, ker poročate objektivno. Tudi moški smo žrtve, prevelikokrat tudi samega sistema. 

Na nasilje te vrste opozarja le Jasmina Opec Voroš.« 

Odpravili smo se na teren in zadevo preverili.

Prvi se je odzval Palatin, nato še center za socialno delo in zdaj policija

Kot je dejal Branko Palatin, predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti, za Sobotainfo, gre za družinsko zadevo, ki je ne more komentirati: 

»Lahko pa komentiram ravnanje stranke, ki je v aktivnem postopku. To ravnanje, seveda, obsojamo.«

»O konkretnem primeru zaradi zaščite mladoletnih otrok in varovanja osebnih podatkov ter preprečevanja viktimizacije mladoletnih otrok in družine, pojasnil ne moremo posredovati,« pa je zapisala Danijela Cug iz Centra za socialno delo Pomurje, ki nadomešča direktorico Sandro Babič.

Odzval se je tudi bralec, ki nas je obvestil o kupu zemlje ...

Kot je zapisal, enostavno več ne vidi druge poti. Meni, da se mu v postopku in na centru za socialno delo dogaja krivica.

»V glavnem žrtve niso samo ženske in to oblasti vseh vrst ustreza. Podpora žensk le zato, da se ohranja trenutno stanje uničevanja družin zdrave družbe in predvsem, da elita ohranja zatečeno stanje. Kako pa mislite priti do potrebnih družbenih sprememb kot povezani. In z moškimi, ali vam ženskam res tako stanje ustreza? Navidezno sicer imate vse ...« je med drugim zapisal.

Starejše novice