Foto: Bobo
zalastritof
Pet, 28.1.2022 19:50
Tudi ta petek so se protestniki zbrali na ulicah. Tokrat so se osredotočili na nasprotovanje korupciji, davčnim utajam in prikrivanju premoženja.

Na Trgu republike so se tudi ta petek ob 19. uri zbrali protestniki. 

»Vlada Janeza Janše s svojimi mnogimi podporniki in pripadniki v resnici deluje kot mafija. Lovke njihove hobotnice segajo na vsa področja in v zadnjih dneh pred volitvami poskušajo razprodati in si preko koruptivnih poslov razdeliti kar največ javnih sredstev in državnega premoženja,« so sporočili pred dogodkom.

Zapisali so še:

»Najnovejši  prikaz tega je bilo tudi včerajšnjo zaslišanje Roka Snežiča v Državnem zboru. Gre za jasen prikaz tega, kakšen profil ljudi sodeluje z Janezom Janšo. V kakšni državi je možno, da se v zaporu spoprijateljita koruptivni predsednik vlade in davčni utajevalec in nato prosto leta in leta pretakata denar preko nezakonitih poslov v BiH?

V kakšni državi lahko nekdanji zapornik, dobesedni 'doktor davčnih utaj', ki državi dolguje več stotisoč eurov, uradno nima nikakršnega premoženja, prihodkov ali tekočega računa, hkrati pa se vozi z Maseratijem in z zlatim Rolexom (vrednim več deset tisoč evrov) na roki žali poslance in se norčuje iz preiskovalne komisije?«

Ovadba zoper Tonina, prijava Snežiča

Napovedali so, da bodo pristojnim organom poslali ovadbo zoper obrambnega ministra Mateja Tonina, »v povezavi z s protipravnim prirejanjem razpisov za nabavo traktorjev, prijavo Roka Snežiča Finančni upravi republike Slovenije zaradi očitnega prikrivanja premoženja ter kazensko ovadbo zoper vpletene v protipravno kadrovanje in zlorabo položaja v SID banki«.

»Uporabili bomo vse vzvode pravne države, da se bo korupcija, ki se je nekontrolirano razpasla v preteklih dveh letih, zaustavila, preiskala in da bodo vsi udeleženi odgovarjali na sodišču!« so ostro zapisali.

Starejše novice