Ljubljanainfo
Čet, 19.11.2020 06:00
Nuša se je, kljub koronakrizi, odločila stopiti na novo karierno pot. Tako je Nuša odkorakala iz bančne stavbe, kjer je delala prej, in sprejela drzno odločitev.

Nuši joga ni neznanka, saj je že pred svojo novo kariero obiskovala klasično jogo. Spoznala je pozitivne učinke, ki jih je imela joga vadba na njeno telo, zato jo je kmalu začela zanimati tudi manj znana vrsta joge - obrazna joga

Kmalu se je odločila, da bo svoje znanje poglobila in tako se je udeležila svojega prvega tečaja obrazne joge. Ugotovila je, da s tako vadbo ne skrbi le za krepitev obraznih mišic in posledično odganja gubice ampak, da trenira tudi svoje možgane in žleze ter tako skrbi tudi za hormone. 

Želja po znanju in izpopolnjevanju jo je pripeljala do tečaja za inštruktorico obrazne joge, kjer je dobila licenco za poučevanje obrazne joge

»Spoznala sem žleze v glavi, kako lahko na njih vplivamo preko obraznih mišic, pomembnost endokrinega sistema, da obstajajo povezave z boleznimi, kaj je cikličnost žensk – vse to je začelo dobivati svoje odgovore,« pove inštruktorica obrazne joge Nuša.

Kmalu je spoznala dragocenost svojega znanja in začutila, da ga mora deliti še z drugimi. Letošnje poletje, konec julija je Nuša na družbenih omrežjih pričela razkrivati zgodbo o obrazni jogi.

Začelo se je z Instagram računom, kjer je pod imenom Face yoga by Nuša pričela objavljati novo znanje o mišicah, obrazu, celo čuječnosti in dobrem počutju. 

»Zame pomeni najboljšo možno jutranjo rutino za dober začetek dneva. Popolnoma me zbudi, zbistri, obenem mi predstavlja tehniko čuječnosti, ki me postavi v sedanji trenutek,« pove o svoji vsakodnevni vadbi.

Marsikdo bi pomislil, da je situacija, za tako novo pot, trenutno preveč nestabilna. Pa vendar Nuša pravi, da je trenutno popolna priložnost, da začne svoje znanje razdajati. 

Preveva nas vedno več tesnobe, stres je vseprisoten in ravno zato je pomembno, da najdemo svoj mir, se sprostimo. Pri tem s svojim znanjem pomaga Nuša. Tehnik sprostitve je sicer veliko, joga obraza pa nam lahko poleg sprostitve in umiritve misli naravno zgladi še gubice!

Ravno zaradi možnosti odpravljanja gubic se nam zdi, da se za tako obliko vadbe odločajo predvsem ženske. Nuša pa opaža, da zanimanje izkazujejo tudi moški, saj vedno več ljudi spoznava da pri obrazni jogi ne gre le za lepotni učinek. Nudi tudi dodatno koncentracijo, fokus in energijo. 

»Pa tudi opažam, da si ljudje želijo boljšega počutja, želijo najti tehniko, ki bi jim omogočala vse to. Sprostitev, dvig energije in boljše počutje, kar lahko pridobijo z vadbo obrazne joge,« pove Nuša in doda, da ljudje trenutno iščejo predvsem možnosti sprostitve, pri čemer je pa počutje odvisno od naših hormonov, ki jih držimo v ravnovesju tudi tako, da z obrazno jogo treniramo možgančke. 

Na novo pot, na katero se je podala Nuša pa je zagotovo vplivala tudi epidemija. Celoten proces se je nekoliko zaustavil, saj je upala, da bi se že letos družili na skupinskih tečajih obrazne joge. Ko je bilo še možno je tako vodila le individualne tečaje obrazne joge. 

»Po drugi strani pa imam sedaj nekoliko več časa za razmislek kaj vse bom organizirala takrat ko bodo zunanje okoliščine to omogočale,« je pozitivna Nuša. 

Glede na to, da ima med epidemijo čas za razmislek je njena vizija za naprej jasna. Še vedno bo izvajala individualne vadbe, organizirala bo skupinske tečaje ter učila obrazno jogo v podjetjih, kjer je še kako potrebna dodatna sprostitev. 

»Moja vizija je in vesela bom, ko bodo ljudje vpeljali jogo obraza v svojo jutranjo rutino, tako kot je sedaj pitje jutranje kavice, pa naj bo to doma ali v delovnem okolju,« zaključi inštruktorica Nuša.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice