Vir: Facebook/ Voka Snaga
Na družbenem omrežju Facebook smo opazili fotografije in zapis, iz katerega je razvidno, da se je park Tivoli spremenil v smetišče. Po zelenicah vse polno smeti.

Voka Snaga je danes v parku Tivoli naletela na pravo razdejanje. Zelenice so bile prepolne pločevink, plastenk, steklenic, embalaže od hrane "za s seboj", cigaretnih ogorkov, so zapisali v objavi na Facebooku in dodali:

"Razumemo, da so se druženja zaradi okoliščin in lepega vremena preselila na prosto, ne razumemo pa tega, da so obiskovalci parkov (postali) tako brezbrižni."

 

PREBERITE ŠE:

Snaga vsem še poroča, da odpadki spadajo v zabojnike in ulične koške – če so ti že polni ali pa če imate večje kose embalaže, prosijo, da odpadke odnesete s seboj.

"In ne, naši komunalni delavci ne delajo nič manj kot prej. Ravno nasprotno: koške na javnih površinah praznijo enkrat ali večkrat na dan, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, čistijo redno in pogosteje kot prej, ampak pogosto ne (z)morejo očistiti tako hitro, kot je vnovič zasmeteno. Glede na to, koliko ljudi je v parkih, ne moremo preprečiti, da koši na mnogih lokacijah ne bi bili pogosto polni (predstavljajte si, koliko odpadkov proizvede samo ena družinska malica na klopci ali pa eno prijateljsko druženje ob kavi "za s seboj")."

Vse obiskovalce parka Tivoli Voka Snaga še naproša za sodelovanje in da tudi v teh časih ohranijo spoštljiv odnos - do someščanov in živali, ki nas takšno vedenje ogroža.

Starejše novice