Ustvarjeno dne
Tor, 6.12.2022 20:00
Si želite nekaj preverjeno dobrega, ampak ste že naveličani klasične vroče čokolade? Izbrskali smo, kje postrežejo najboljše vroče čokolade v mestu.

Ni ga ljubitelja čokolade, ki bi se znal upreti skodelici vroče čokolade na dolg hladen zimski večer.

V stari Ljubljani, bolj natančno na Starem trgu, tik ob tamkajšnjem vodnjaku, stoji na prvi pogled majhna slaščičarna Pri Vodnjaku.

Slaščičarna, ki ob vstopu najprej preseneti s svojo velikostjo in skrbno izbrano izbiro starega pohištva, slovi po veliki izbiri sladic, najbolj pa ravno po svojih vročih čokoladah.

Za tiste, ki ne ne veste, kateri okus bi izbrali ali pa niste pretirani ljubitelji sladke pijače, je najvarnejša izbira standardna vroča čokolada.

Tisti pravi čokoholiki pa za začetek lahko izbirate med temno ali belo čokolado. Tej pa lahko nato še po želji dodate različne okuse, kot so pomaranča in cimet, mentol, pistacija, tirmaisu, sveže sadje, kisla češnja, čili in še bi lahko naštevali.

Pravzaprav, kar si zaželite, to dobite. Edino vprašanje je, kateri okus si želite?

Za mrzle zimske dni ...

Slaščičarna Pri Vodnjaku je ena izmed tistih idiličnih slaščičarn, ki s svojim skrbno opremljenim pohištvom, starimi slikami Ljubljane, ki nas s hladih sten opozarjajo, kako lepa je prestolnica že od nekdaj, majhnim kaminom v kotu ene izmed sobic in gosti, ki v toplem objemu slaščičarne prelistavajo svoje izbrane revije ali knjige, prijazno vabi v svoje zavetje.

Ker slaščičarna slovi predvsem po svojih vročih čokoladah (nekoč pred leti si lahko izbiral kar med skoraj tridesetimi različnimi okusi vročih čokolad), ni nobeno presenečenje, da se tudi iz okoliških krajev radi pripeljejo na vroči čokoladni napitek. 

»Največ prodamo vroče čokolade. Nekateri zaradi nje pridejo tudi iz Domžal in drugih krajev. Taki gostje nam potem radi rečejo: »Vedno, kadar smo v Ljubljani, pridemo obvezno k vam na vročo čokolado,« nam ponosno zaupa Bojan Tekavec, lastnik slaščičarne.

Ker pa v znani šlaščičarni v starem delu mesta ne ponujajo zgolj samo vročih čokolad, vsako zimsko sezono pripravijo tudi prav poseben izbor pijač za mrzle zimske dni.

Ta ob tradicionlanem kuhanem vinu vključuje tudi kuhan gin, vroči aperol, rum punč, vročo limonado z okusom, chai latte, bombardino in tako dalje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice