Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 12.4.2022 19:57
Prejšnji teden je zaokrožila zgodba o zbiranju denarne pomoči za družino, ki živi v nevzdržnih razmerah. A društvo, ki je zbiralo denar, obvešča, da je zgodba stara že več kot leto in prosijo, da ljudje denarja več ne nakazujejo.

Eden izmed mariborskih lokalnih medijev je pred dnevi objavil žalostno zgodbo o 11-letni punci, ki z nepokretno mamo in babico živi v nevzdržnih razmerah. 

Zaokrožila zgodba, ki je stara več kot leto dni

Številni so zato nakazali denar, a v društvu, ki je zbiralo denar, pojasnjujejo, da je zgodba stara že leto dni. Kot pravijo, ne vedo, kako je po enem letu zaokrožila že zaključena zgodba. 

»Društvo Križemrok ni objavilo in trenutno ne izvaja akcije za pomoč družini v Žalcu,« so zapisali: »Ta zgodba je uspešna in zaključena.«

Spomnimo … Lani marca je društvo Križemrok objavilo zgodbo o družini, ki živi v hiši, polni plesni in vlage ter nujno potrebni prenove. Mama je takoj po rojstvu hčere zbolela in je nepokretna ter popolnoma odvisna od pomoči babice. Hči in babica spita v isti postelji, 11-letna hči pa nima prijateljev, ker jo je sram v kakšnem stanju živi. 

»Z bornim mesečnim dohodkom jim ne znese, da bi si lahko uredile bivanje,« je takrat na družabnih omrežjih zapisala Katarina Goričan, ki je družini priskočila na pomoč. 

Po enem letu je stara zgodba znova privrela na površje, nekateri pa so na račun društva nakazali denar, čeprav tega več ne zbirajo.

Nakazan denar bo kljub vsemu prejela družina

Denar, ki so ga nakazali srčni posamezniki, bo kljub temu prejela omenjena družina. »Ker ste dobri ljudje darovali, bomo ta denar do zadnjega centa izključno porabili za točno tisto kar bo družina želela,« pravijo v društvu.

Ob tem prosijo, da dobri ljudje denarja več ne nakazujejo na njihov račun: »Zgodba je namreč zaključena.« 

Kot so zapisali, je bilo v nekaj dneh od ponovne objave zgodbe na njihov račun nakazanih 10.775 evrov: »Največji donator, ki je sam doniral kar neverjetnih 8000 evrov je že seznanjen z zgodbo.«

Dodajajo, da bo družina zbrana sredstva porabila za izgradnjo sobe za vnukinjo na podstrešju hiše, skrinjo, električno posteljo, pohištvo in splošno obnovo hiše. 

Društvo Humanitarček: Vedno preverite, komu nakažete

Na zgodbo so se odzvali tudi v društvu Humanitarček. Kot so zapisali, so se nekateri obračali na njih, čeprav akcija za zbiranje pomoči sploh ni bila njihova. 

Društvo Humanitarček je na družbenem omrežju Facebook zapisalo, da so čez vikend prejeli kar nekaj sporočil oseb, ki so trdile, da so jim nakazale denar za omenjeno družino. Kot pravijo, sami ne zbirajo denarja na tak način, prav tako tega primera nimajo v evidenci. 

Ob tem pozivajo, da ljudje vedno preverijo, komu nakažejo denar in datum, kdaj je bila zgodba objavljena.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice