Foto: Branka Keser
Rebeka Sivka
Ned, 30.1.2022 07:57
Bralci Ljubljanainfo ste pred dnevi izbrali najljubši 'švic plac' v prestolnici, najbolj vas je prepričal Nataraja joga studio.

Januarja ste bralci Ljubljanainfo glasovali za najljubši 'švic plac' v prestolnici. 

Zmagovalec je postal Nataraja joga studio, namenili ste mu kar 69,2 odstotka. 

Drugo mesto je zasedla Forma X, tretje mesto pa Clever Fit. 

V samem centru Ljubljane

Nataraja joga studio se nahaja zraven Zmajskega mostu, ustanoviteljica in učiteljica joge Nataša Rhind-Tutt pa ga vodi od leta 2009. Studio ponuja različne vadbe, ki jih vodijo certificirani učitelji. Vadb se lahko udeležijo tako začetniki, kot tudi bolj izkušeni posamezniki. 

»Sprejmemo vse stranke, ne glede na starost, spol in izkušnje. Imamo različne vadbe, od začetnih vadb, lahkih stilov, do težjih. Imamo približno 15 različnih stilov joge,« pove ustanoviteljica. 

Od plesa do joge

Nataša Rhind-Tutt se je z jogo prvič seznanila na poletnih plesnih kampih, redno pa jo je začela prakticirati po koncu plesalske kariere. 

»Ko se je moja plesalska kariera pri 30. letih končala, sem ugotovila, da brez gibanja težko živim. Vedela sem, da rada prakticiram jogo, po nekaj profesionalnih vadbah pa sem začutila, da bi to zelo rada učila,« za Ljubljanainfo pove učiteljica joge. 

Na področju joge se je najprej začela izobraževati v Ljubljani in Zagrebu, nato večinoma v Londonu. Kosi sestavljanke so se počasi začeli sestavljati skupaj. »Vse se je kar odvilo po svoje. Očitno mi je bilo usojeno,« opisuje svojo poslovno pot. 

Studiu so se sčasoma pridružili še ostali učitelji, redno pa organizirajo tudi dogodke s tujimi gostujočimi učitelji.  

Zajema vse plati našega bitja

Joga ji predstavlja več kot le fizično vadbo. 

»Joga mi pomeni vzdrževanje nekega življenskega sloga in pomaga mi, da se dobro počutim v svoji koži. Joga je lahko več kot samo fizična vadba, z njeno pomočjo tudi sproščamo stres in se učimo predihati stvari, meditiramo. Zajema vse plati našega bitja. Ne treniramo samo telo in um, temveč tudi odnos do življenja,« je prepričana. 

 

Nove oblike dela

S pojavom koronavirusa se je joga studio moral prilagoditi novim oblikam dela

»Na začetku se je zdelo, da bo vse skupaj ena velika katastrofa. Mislili smo, da bomo bili za vedno zaprti in bomo mogli na novo začeti graditi stvari. K sreči pa se je pojavil Zoom in kmalu smo začeli skupine in posameznike učiti po Zoomu,« za Ljubljanainfo pove Rhind-Tutt.

Prizna, da ji je Zoom nazadnje omogočil nove poslovne možnosti, saj lahko stranke poleg sedaj odprtega studia obiskujejo jogo tudi na spletu.

Prepričana je, da bodo po koncu epidemije določene skupine ljudi jogo še vedno prakticirale preko spleta ali pa kombinirale obiske v živo z obiski na spletu, kar se ji zdi odlična rešitev. 

Junijski joga festival

Nataraja joga studio bo v Beli krajini organiziral joga festival, ki bo trajal med 17. in 19. junijem

Več informacij o studiu lahko najdete na njihovi spletni strani

Intervju je opravila Rebeka Sivka. 

Starejše novice