Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 29.8.2023 18:00
Prejeli so dve prijavi, ki sta bili naposled ovrženi.

Minuli teden se je na spletu pojavilo več govoric o dveh domnevnih dogodkih, povezanih s stanovalci azilnega doma v Ljubljani. V anonimnem zapisu je pisalo, da naj bi minuli teden na Cesti dveh cesarjev, v okolici azilnega doma, prišlo do hujšega incidenta, v katerega so bili vpleteni tudi stanovalci azilnega doma.

Informacijo smo preverili na Policijski upravi Ljubljana, kjer so nam potrdili, da je do incidenta dejansko prišlo; ena oseba je bila zabodena, še tri pa so bile odpeljane v bolnišnico.

Doslej sicer še ni jasno, kdo vse je bil v pretep vpleten in kdo ga je izzval - po nekaterih informacijah naj bi stanovalce azilnega doma ustrahovale in napadale skupine moških, ki živijo v bližini.

Obenem je bilo na spletu moč zaslediti še informacije, da naj bi v azilnem domu, ki se sicer spopada s hudo prostorsko stisko, prišlo do izbruha nalezljivih bolezni.

Z Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov so pojasnili, da je v avgustu Nacionalni inštitut za javno zdravje prejel prijavi dveh posamičnih primerov kožne davice pri osebah iz nastanitvenih objektov Urada za oskrbo in integracijo migrantov in ugotovil, da ni šlo za izbruh bolezni.

Starejše novice