Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Čet, 13.6.2024 05:00
V Prekmurju se je s prvo etapo začela jubilejna 30. dirka po Sloveniji, ki bo kmalu zavila tudi v prestolnico. Tu so vse informacije!

V Murski Soboti se je začela 30. kolesarska dirka po Sloveniji. Kolesarji bodo v Ljubljano prišli v petek, 14. junija, kjer bo na Kongresnem trgu ob 10.50 start tretje etape dirke.  

Karavana kolesarjev iz kar 31 držav bo v zaprti vožnji krenila po Šubičevi, Bleiweisovi in Tržaški cesti, pri obvoznici pa se začne merjenje časa in »prava« dirka. Od tu bo karavana krenila proti Vrhniki in naprej proti Vipavski dolini. Cilj bo v Novi Gorici.

Zamujali bodo tudi vlaki

V soboto se bodo kolesarji spopadli s kraljevsko etapo letošnje dirke. Pot jih bo vodila od Škofljice do Krvavca.

Dirka bo v posameznih etapah potekala preko večnivojskih prehodov ceste in železniške proge, na katerih je treba v določenih časovnih intervalih zagotoviti nemoten prehod in varnost kolesarjev – tekmovalcev. Iz tega razloga bodo na spodaj navedenih relacijah zamude omenjenih vlakov.

Proga Metlika – Ljubljana: – Med postajama Škofljica – Grosuplje, med 11.00 in 11.20 (vlak LP 4535).   

Proga Ljubljana – Sežana: – Med postajama Brezovica – Preserje, med 11.45 in 12.15 (vlak LPV 2791).  

Proga Ljubljana Šiška – Kamnik Graben: – Med postajama Jarše-Mengeš – Kamnik, med 13.30 in 14.20 (vlak LP 3140).

Dirka z renomejem

Kolesarska dirka Po Sloveniji se je v treh desetletjih razvila v športno-turistični spektakel in si izborila svoje mesto v mednarodnem koledarju cestnih dirk, ob visokem jubileju pa bo v mnogih pogledih dirka presežkov. 

S skupno dolžino 840,5 kilometra bo najdaljša po letu 2004, odseki letošnje trase pa bodo potekali tudi po madžarskih, avstrijskih, hrvaških in italijanskih cestah. Po zaslugi zdaj že tradicionalnega prenosa na kanalih Eurosporta bo dirko videlo na milijone ljudi s celega sveta, ob cestah vseh petih etap pa lahko organizatorji znova upravičeno pričakujejo več sto tisoč gledalcev.

Starejše novice