V vrtcu Galjevica na ljubljanskem Rudniku se še vedno borijo z novim koronavirusom.

Kot so sporočili iz vrtca, so bili obveščeni o pozitivnem testu na novi koronavirus pri strokovni delavki enega oddelka ter o pozitivnem testu kuhinjske pomočnice. Epidemiologinja NIJZ je odredila karanteno za strokovno delavko in otroke tega oddelka ter delavce centralne kuhinje. Vsi starši omenjenega oddelka so bili o tem že obveščeni. Okužena strokovna delavka ni bila v tesnem stisku z drugimi otroki in strokovnimi delavci vrtca, saj vsi nosijo maske. Prav tako okužena kuhinjska pomočnica ni imela stika z otroki in strokovnimi delavci. Ostali zaposleni, ki so napoteni v karanteno nimajo znakov okužb.

Vrtec dobro poskrbel za ustrezne higienske ukrepe

V enoti so že poskrbeli za čiščenje in razkuževanje prostorov. Centralna kuhinja je bila že razkužena in bo delovala nemoteno s premestitvijo zaposlenih ter solidarno pomočjo dveh ljubljanskih vrtcev, je sporočila ravnateljica Barbara Novinec.

Obveščanje staršev

So pa v vrtcu skladno z navodili poskrbeli in o situaciji, s katero se soočajo v vrtcu, hitro in ustrezno obvestili starše in tako preprečili morebiten preplah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice