Nika Vajnhandl
Čet, 25.3.2021 11:49
Ob materinskem dnevu ZOO Ljubljana vabi ljubitelje živali na obisk in spoznavanje živalskih družin, saj je v njihovih modelih vzgoje marsikaj uporabnega tudi za nas.

Mnoge živalske družine se v pomladnem času razširijo. Ob materinskem dnevu Živalski vrt Ljubljana vabi na ogled naraščajev mnogih živalskih družin, saj se lahko od živalskih staršev marsikaj naučimo tudi sami.

Ob nekaterih ogradah so v ZOO Ljubljana postavili tablice v obliki sončnic, na katerih lahko obiskovalci spoznavate živalske starše in njihove strategije pri skrbi in vzgoji mladičev. Na blagajni lahko prevzamete brezplačen list z vprašanji, ki vam bo pomagal najti vse sončnice z odgovori nanje. 

Pri obisku računajo na pomoč in razumevanje vseh, saj mlade živalske družine potrebujejo nekaj več miru in počitka. 

Posebej neprimerno je trkanje na stekla, bujenje živali, uporaba bliskavice pri fotografiranju ter vsako hranjenje živali, saj je hrana neposredna nevarnost za prenos različnih okužb preko rok. 

Ker za koronavirusom in drugimi boleznimi zbolijo tudi živali, je zlasti pri opicah in zvereh priporočljiva uporaba maske tudi ob zunanjih razglediščih. Z upoštevanjem ZOO bontona in covid ukrepov pomagate skrbeti, da je obisk varen in prijeten za vse.

Od živali se lahko naučimo veliko

Divja svinja je letos postala mama. Je izredno skrbna in kljub svoji velikosti nežna, a seveda zaščitniška. Kot lahko vidite, ima z živahnima progastima malčkoma kar precej dela.

Ob materinskem dnevu so prav tako v ZOOmeter dodali novo misijo, s pomočjo katere lahko izveste zabavna dejstva iz družinskega življenja živali.

Starejše novice