Ljubljanainfo
Čet, 8.12.2022 20:00
Tudi Varaždin je po zgledu Zagreba zažarel v soju prazničnih luči, v mestu so kar tri prizorišča z bogatim spremljevalnim programom.

Številna hrvaška mesta sledijo zgledu Zagreba, ki je v zadnjih letih postal ena najbolj priljubljenih izletniških destinacij v decembrskem času. Tako se je že 25. novembra v soj prazničnih luči odel tudi Varaždin.

Minuli konec tedna smo ga obiskali tudi sami. Kljub deževnemu vremenu se je na okrašenih ulicah in ob stojnicah zbralo kar zavidljivo število ljudi, med katerimi je bilo slišati tudi mnogo slovensko govorečih obiskovalcev.

V mestu kar tri prizorišča

Decembrsko dogajanje v Varaždinu je razporejeno med tri glavna prizorišča. Glavno praznično dogajanje je na Korzu, kjer lahko najdemo številne stojnice s pestro ponudbo, vrtiljak, otroški vlakec in glavni koncertni oder.

Poleg dogajanja na Korzu, najdemo bogato ponudbo tudi na stojnicah na Trgu Miljenka Stančića. Tam lahko izbiramo tako med ponudniki domačih izdelkov, hrane in pijače.

Tudi na Stančićevem trgu so poskrbeli za popestritev dogajanja z glasbeno spremljavo.

Ogromno drsališče in ledeni tobogan

Ljubitelji zimskih športov lahko na svoj račun pridejo na več kot 1000 kvadratnih metrov velikem drsališču. Poleg drsališča pa adrenalinske navdušence vabi tudi 40-metrski ledeni tobogan, po katerem se lahko spustijo s posebnim gumijastim obročem.

Za vstop na drsališče je potrebno odšteti 2,65 evra za odrasle, medtem ko vstopnina za otroke znaša 1,33 evra. Nimate drsalk? Najem vas bo stal nekaj manj kot dva evra.

Hiša Dedka Mraza

Poleg drsališča so otrokom na voljo tudi številne druge praznične aktivnosti. Na Gajevi ulici v središču Varaždina so pripravili Hišo Dedka Mraza, kjer Dedek Mraz s svojimi pomagači zabava otroke.

Na Korzu se lahko zapeljete z retro vrtiljakom, vožnja stane 2,65 evra, zapeljali se boste pa lahko tudi s prazničnim vlakcem.

Pestra ponudba hrane

Kot se spodobi za adventni čas, je v zraku tudi vonj kuhanega vina, čaja in seveda drugih prazničnih dobrot. Sladkosnedi se lahko na stojnicah posladkajo s krofi in fritulami z najrazličnejšimi sadnimi, čokoladnimi in ostalimi prelivi.

Tisti, ki so nekoliko bolj lačni, imajo pestro izbiro najrazličnejših kuhanih klobas, hot dogov s klobasami, trgano svinjino in ostalih dobrot.

Velja le opozoriti, da v kolikor ste vegetarjanec in ne jeste mesa, na stojnicah žal ne boste našli veliko hrane, ki bi jo lahko naročili. Razen sladkarij, seveda.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice