Podpis pogodbe o gradnji nove stavbe za ministrstvo za notranje zadeve. (Foto: Bobo)
Nika Vajnhandl
Sre, 9.2.2022 06:52
Ministrstvo za notranje zadeve je začelo z aktivnostmi za gradnjo nove stavbe, v kateri bodo, poleg zaposlenih na ministrstvu, imeli pisarne tudi policisti in inšpektorji.

Na Ministrstvu za notranje zadeve so začeli z aktivnostmi za gradnjo nove stavbe ministrstva na območju Litostroja v Ljubljani.

»Z novo stavbo bomo dokončno rešili prostorsko problematiko ministrstva, policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve,« so zapisali na Twitterju.

Kdo vse se bo selil?

Na novo skupno lokacijo na Litostrojski cesti se bo torej selilo Ministrstvo za notranje zadeve s sedežem na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani, kjer se nahaja del zaposlenih, del zaposlenih je v najemu v palači Družbe za svetovanje in upravljanje na Litostrojski cesti v Šiški. Na tej lokaciji gostuje tudi Generalna policijska uprava. 

Na skupno lokacijo se bosta selila tudi Policijska uprava Ljubljana, s sedežem na Prešernovi cesti, in Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve, ki je na Vodnikovi cesti. 

Hkrati se bo na skupno lokacijo selilo še več manjših lokacij, predvidoma bo na skupni lokaciji združenih kar osem sedanjih lokacij, za Ljubljanainfo pojasnjujejo z ministrstva.

Skoraj 170 milijonov evrov za nove pisarne

V novih zgradbah bodo predvsem pisarne in tudi drugi prostori, namenjeni opravljanju dejavnosti in varnostnih nalog policije.

Po podatkih iz Investicijskega programa je vrednost obravnavane investicije ocenjena na 161.039.755 evrov vključno z davkom na dodano vrednost v stalnih cenah, ki so veljale maja 2021, oziroma na 169.125.303 evra vključno z davkom na dodano vrednost v tekočih cenah, razkrivajo z ministrstva.

Z ministrstva za Ljubljanainfo povedo še, da bo na enovitem območju zgrajenih več objektov, predvidoma se bo gradnja prve faze začela v drugi polovici letošnjega leta in končala v letu 2024.

Selitev je bila predvidena že leta 2008

Prvo načrtovano sodelovanje pri rešitvi prostorske stiske in razpršenih lokacij je bilo vzpostavljeno s sodelovanjem Ministrstva za notranje zadeve in Družbe za svetovanje in upravljanje v letu 2008 na lokaciji Litostrojska cesta 54. 

»Ker ta investicijska namera ni bila v celoti realizirana, je sedanje sodelovanje z Družbo za svetovanje in upravljanje za zagotovitev nujno potrebnih enovitih prostorov smiselno nadaljevanje reševanja prostorske stiske,« pojasnjujejo z ministrstva in dodajajo, da gre za družbo, ki je v stoodstotni državni lasti.

Starejše novice