Foto: Petrol.si.
Maksimilijan N…
Pon, 17.7.2023 12:10
Začela se je gradnja dveh novih Petrolovih prodajnih mest na južni ljubljanski obvoznici, in sicer Barje jug in Barje sever.

Pri družbi Petrol so današnji dan začeli s popolno obnovo dveh bencinskih servisov na ljubljanski obvoznici, natančneje na Barju, v obeh smereh vožnje. 

Pri družbi obljubljajo, da bosta nova servisa poleg širokega izbora izdelkov in storitev ter klasičnih in alternativnih goriv prinesla še pestro gastronomsko ponudbo.

Projekt izgradnje obeh prodajnih mest naj bi bil predvidoma končan do konca letošnjega leta. Dela bodo potekala sočasno na obeh lokacijah, od danes zjutraj pa bosta do konca gradnje obe prodajni mesti zaprti za nakup goriva in drugih izdelkov ter storitev zaprti. Počivališče na tem območju bo v času del ves čas obratovalo.

Jože Smolič, član uprave Petrola, odgovoren za prodajo, je ob začetku projekta povedal:

»Prodajni mesti sta postavljeni ob eni izmed najbolj prometnih cest v Sloveniji. Glede na starost obeh objektov, ki sta bila zgrajena leta 1990, smo se v skupini Petrol odločili, da na tem mestu zgradimo povsem novi prodajni mesti, ki bosta ustrezali sodobnim zahtevam in omogočali razvoj novih vsebin ter prilagajanje trendom. Novi prodajni mesti bosta izstopali po svoji velikosti, kakovosti, unikatnosti in raznoliki ponudbi, postavljali pa bosta tudi nove in višje standarde na področju prodajnih mest v tem delu Evrope.«

Nova McDonald'sova poslovalnica

V Ljubljani je restavracij najpopularnejše gostinske franšize na svetu že na pretek, a kot kaže, se bosta sedaj pridružili še dve lokaciji. Na novonastalih servisih bodo trije ponudniki hrane in pijače, in sicer McDonald's, Fresh in Marche.

Restavracija McDonald's bo imela tudi tako imenovani »drive-in«, ki strankam omogoča, da hrano naročijo in prejmejo v svojem avtomobilu.

18 točilnih mest za osebna, šest za tovorna vozila

Obe prodajni mesti bosta imeli nadstrešnico, ki bo zavzemala več kot 1200 kvadratnih metrov. Na voljo bo 18 točilnih mest za osebna vozila in 6 točilnih mest za tovorna vozila. Stranke bodo lahko na teh lokacijah kupile klasična goriva, kot tudi LPG, CNG in AdBlue. V prihodnosti se načrtuje tudi namestitev polnilnic za LNG in vodik.

Na območju prodajnih mest bo na voljo 30 parkirnih mest za voznike tovornjakov, medtem ko bo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji upravljala 90 parkirnih mest.

Starejše novice