Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 28.4.2022 19:00
Tako lahko pomagate štiričlanski družini Lah.

Pisali smo, da v vasici Gornji Ključarovci, nedaleč od Ormoža, živi skromna štiričlanska družina Lah. Njihov dom je 111 let stara, nekoč mogočna kmečka hiša, povezana z gospodarskimi objekti.

56-letna Matilda skupaj z možem, 65-letnim Jožetom31-letno hčerko Viktorijo in njenim 14-letnim sinkom Tonijem živi v slabih pogojih, a verjame v lepšo prihodnost.

Marsičesa nimajo, a pravijo, da vsaj lačni niso, saj si sami pridelajo praktično vse, kar potrebujejo. Imajo nekaj živine, krav in pujsov ter veliko perutnine. Obiskovalce pa pozdravlja kuža Reno. A povsem drugače je na področju zdravja. To jim ne prizanaša. 

Sosedje k njim neupravičeno pošiljajo policijo in socialne delavce

Prav tako ne prizanašajo sosedje. Kot pravijo Lahovi, je tudi sodišče ugotovilo, da je soseda k njim neupravičeno pošiljala socialne delavce, policijo in celo kriminaliste, katerim naj bi lagala, kako fanta doma pretepajo, pa tudi, da nima kaj obleči in jesti in podobno.

Tudi šola se je zavzela zanj, da je ostal pri svojih najdražjih. Fant je tudi več kot soliden učenec, ki po osnovni šoli namerava obiskovati zdravstveno šolo, rad bi našel tudi dobro službo, da bi lahko pomagal tudi svojim najbližjim.

Čeprav ne zahtevajo in ne prosijo ničesar, bi bilo veseli, če bi lahko zamenjali okna, mogoče uredili centralno ogrevanje, prepleskali stene, posegli tudi po zunanjosti hiše ..., a kako, ko pa imajo tako skromne prihodke, s katerimi mnogi ne bi mogli niti preživeti vse dni v mesecu.

Donacije

Ker se je po objavi članka zvrstilo veliko pozivov za pomoč, objavljamo transakcijski račun, na katerega lahko nakažete donacijo družini. 

  • TRR: SI56 0410 3023 8316 813
  • Namen: Donacija
  • Ime: Viktorija Lah

Starejše novice