Župan Zoran Janković v spremstvu McDonald'sove 'zelene patrulje'(foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Čet, 6.6.2024 16:00
Župan Zoran Janković je ob odprtju novega postajališča BicikeLJ, ki so ga postavili ob McDonald'su na Šmartinski cesti povedal, da se v mestu dogaja tako imenovana zelena patrulja. Za kaj gre?

Ob otvoritvi novega postajališča je župan Zoran Janković poudaril, da je vesel še enega novega postajališča samopostrežnega sistema izposoje koles BicikeLJ, ki je lociran ob Šmartinski cesti, pri križišču z Ameriško ulico, da je še posebej zadovoljen nad pobudo McDonalds'a.

Najbolj znana veriga hitre prehrane s svojim pilotnim projektom namreč dodatno skrbi za čisto okolje.

»Gre za prvo podjetje, ki bo organizirano poskrbelo za pobiranje odpadkov z javnih površin v okolici svojih restavracij, kar je izjemno dobrodošlo,« je dejal župan Ljubljane Zoran Janković

Spomnil je, da tako prispevajo k ljubljanski ozaveščevalni kampanji Človek, čuvaj svoje mesto.

Zaposleni imajo obhode in pobirajo smeti

Nov pilotni projekt zelene patrulje v ožjem središču Ljubljane pomeni namreč nadgradnjo dosedanjega koncepta McDonad'sovih zelenih patrulj. 

Izvedeli smo namreč, da imajo v McDonaldsu že dolgoletno prakso obhodov zaposlenih, s katerimi vsaj enkrat dnevno poskrbijo za pobiranje nepravilno odvržene embalaže v okolici vsake restavracije. 

Te obhode so zdaj prilagodili potrebam čedalje živahnejšega središča prestolnice. Čistoči okoli restavracij na Čopovi in Cankarjevi ulici se tako njihova ekipa posveča kar osem ur dnevno, in to z vso potrebno zaščitno opremo.

»Projekt v središču Ljubljane je trenutno še v testni fazi, saj želimo zaznati, kje in kdaj so potrebe največje. Opažamo pa, da so to predvsem termini, ki segajo izven delovnega časa komunalnih služb, tako da na ta način dopolnjujemo njihovo, sicer odlično opravljeno delo,« je povedal Denis Potočnik, vodja marketinga v podjetju Alpe-Panon.

Starejše novice