Ljubljanainfo
Tor, 13.10.2020 15:22
Včeraj smo poročali, da je do okužb prišlo na Osnovni šoli Tišina, danes pa moramo poročati o tem, da se z okužbami ubadajo tudi v Šalovcih in Gornjih Petrovcih.

Vse zahtevnejše so epidemiološke razmere tudi v vzgojno-izobraževalnem sistemu, saj se okužba vse bolj širi v šolstvu, tako pri učencih kakor zaposlenih. 

Včeraj smo tako poročali o okužbi s koronavirusom na Osnovni šoli Tišina, kjer sta okuženi dve učenki petega razreda, zato sta dva razreda in dve učiteljici v karanteni.

Okuženi zaposleni na dveh osnovnih šolah

V Pomurju pa so se pojavile nove okužbe na dveh osnovnih šolah, in sicer v Šalovcih in Gornjih Petrovcih

"Okužba je bila potrjena pri eni zaposleni osebi, ki je tudi v karanteni in se dobro počuti. Poleg tega je v karanteni še 38 otrok, ki niso okuženi," nam je povedal Johann Laco, ravnatelj OŠ Gornji Petrovci.

V Šalovcih okuženih pet zaposlenih

Še večji "izpad" beležijo v Šalovcih, kjer sta trenutno na šoli zgolj dva razreda od devetih, vrtec ob tem dela nemoteno.

"Okuženih je pet zaposlenih oseb, v karanteno pa so bili poslani učenci od prvega do četrtega in od sedmega do devetega razreda. Na šoli so trenutno samo učenci petega in šestega razreda, vrtec medtem deluje nemoteno," nam je povedala Darja Farič Klemenčič, ravnateljica OŠ Šalovci.

Starejše novice