Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 11.2.2021 14:49
Slovenija tudi uradno v oranžni fazi, sproščajo se ukrepi.

Ajda Cuderman, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo je na današnji vladni novinarski konferenci dejala, da se s ponedeljkom sproščajo ukrepi na področju gospodarstva.

To pomeni, da se odpirajo trgovine ne glede na vrsto blaga in prodajno površino - to pomeni, da so z odlokom dovoljene vse trgovinske dejavnosti brez omejitev.

Izjema je prodaje kmetijskih pridelkov, na kmetiji se od zdaj naprej ureja v okviru izjeme o osebnem prevzemu blaga in hrane na prevzemnih mestih, pri kateri ni pogoja testiranja zaposlenih.

Za potrošnike povsod brez testiranja

Pri storitvah strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja je skladno z odpravo omejitve zbiranja določeno, da se jih lahko udeleži do največ deset oseb.

Najpomembnejša sprememba je, da nov odlok od potrošnika oziroma stranke ne zahteva več predložitve negativnega testa testiranja za koriščenje storitev.

Pri izvajanju storitev ostajajo enake omejitve kot doslej o dovoljenem številu potrošnikov na kvadratni meter, torej ena stranka na 30 kvadratnih metrov oziroma ena stranka na prostor, če je prostor manjši od 30 kvadratnih metrov, ter ena stranka na 10 kvadratnih metrov v primeru odprte tržnice.

Druga kategorija, s pogojem testa za izvajalca oziroma zaposlenega vsebuje delno spremembo pri dejavnostih higienske nege. Vse storitve higienske nege, vključno s frizerskimi storitvami in pedikuro so vključene med izjeme s pogojem testa za izvajalca.

S številom okužb in stanjem epidemiološke slike je tudi v prihodnje pogojeno odpiranje dejavnosti, ki so zaradi epidemije že dalj časa zaprte.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice