Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 21.4.2021 21:07
Vrtovi in terase gostinskih lokalov se bodo v soboto lahko odprli po vsej državi, v regijah na rumenem seznamu bodo lahko obratovali tudi notranji prostori lokalov, je na današnji seji sprejela vlada.

Vlada je sprejela več ukrepov sproščanja. V soboto se po vsej državi odpirajo terase lokalov. Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Simon Zajc je sporočil, da bo v soboto lahko v rumenih regijah odprta tudi notranjost lokalov.

Trenutno je devet regij oranžnih, Obalno-kraška, Pomurska in Goriška pa so rumene.

Odpirajo se vse izobraževalne ustanove

Prihodnji teden odpirajo vrata vse izobraževalne ustanove. To pomeni, da bodo znova omogočena predavanja na fakultetah in višjih strokovnih šolah. 

Kot so sporočili, je priporočen hibridni model, torej kombinirana izvedba študijske dejavnosti z izvedbo v živo in izvajanjem na daljavo, v skladu z zmožnostmi in potrebami visokošolskih zavodov. 

Vrata odpirajo tudi študentski domovi, vadba bo dovoljena vsem športnikom

Vrata bodo odprli tudi študentski domovi. S svojo dejavnostjo bodo lahko v celoti nadaljevale glasbene šole. 

Od 26. aprila do vključno 2. maja je dovoljena športna vadba vsem športnikom ne glede na starosti in kakovost. Dovoljena je samostojna ali strokovno vodena individualna športno rekreativna dejavnost ter športna vadba v vadbenih skupinah do deset vadečih. Takšna športno rekreativna vadba je dovoljena na zunanjih površinah oziroma na prostem in v zaprtih prostori

Od 23. aprila do vključno 2. maja velja tudi:

  • Po vsej državi je dovoljeno prehajanje med vsemi statističnimi regijami.
  • Dovoljeno je zbiranje do deset ljudi, razen če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva.
  • Dovoljeno je zbiranje do deset ljudi na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih.

V ponedeljek nastanitve z določenimi omejitvami

Sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je ob tem povedal, da bodo v ponedeljek z določenimi omejitvami začeli obratovati tudi nastanitveni obrati.

Starejše novice