Oglasni prispevek
Pon, 26.2.2024 14:10
Izbira goriva za vaše vozilo pomembno vpliva na delovanje motorja.

Izbira goriva, ki ga točite v svoja vozila, vpliva na delovanje, obrabo in življenjsko dobo motorja, porabo goriva in nenazadnje seveda tudi na emisije.

Goriva EVO, ki so na voljo na bencinskih servisih MOL in INA v Sloveniji, z inovativno formulo EVOTECH nagovarjajo vse naštete dejavnike. 

»Skrb za svoj avtomobil pokažemo tudi z izbiro kakovostnega goriva,« poudarja Neven Kolanović, vodja maloprodaje v MOL Slovenija in MOL & INA.

 »Vsa naša goriva EVO so zasnovana tako, da voznikom zagotavljajo najboljše izkušnje v vožnji, obenem pa so učinkovita z vidika porabe, ščitijo motor avtomobila in prispevajo k zmanjšanju emisij.«

Goriva običajno vsebujejo usedline, ki se lahko usedejo na sesalne ventile, injektorje in valje, kar lahko vpliva na porabo goriva, emisije in splošno zmogljivost motorja. 

Zato je Skupina MOL, ki je v Sloveniji prisotna z bencinskimi servisi v zunanji podobi blagovnih znamk MOL in INA, razvila posebno formulo EVOTECH, ki jo vsebujejo vsa, tudi standardna EVO goriva. 

Slednja je sposobna zaznati prah in obloge, ki se nabirajo v motorjih, s čimer čisti motorne dele in jih ščiti pred korozijo. Ponudbo goriv dopolnjujejo premium goriva, EVO Plus, katerih posebnost je v tem, da vsebujejo še več formule EVOTECH. 

»To formulo si lahko predstavljamo kot detergent, saj imajo njene molekule komponento, ki se oprime usedlin in umazanije, nato pa jih odstrani iz sistema za dovajanje goriva. 

Goriva EVO Plus torej zagotavljajo kar trojni učinek – večjo zmogljivost motorja, daljšo življenjsko dobo motorja in manj emisij,« pojasnjuje Neven Kolanović. 

To je še posebej pomembno v zimskih razmerah, saj na primer EVO Diesel Plus omogoča zanesljiv zagon motorja tudi v ekstremnih razmerah do minus 40 stopinj Celzija. Premium goriva dokazano zagotavljajo tudi manjšo porabo goriva, posledično pa tudi manj za okolje škodljivih emisij.

V Skupini MOL so zavezani k zagotavljanju visoke kakovosti, zato njihova premium goriva nenehno izboljšujejo. Za zagotavljanje najvišjih standardov kakovosti jih tudi redno testirajo v Drive Technology Centru (DTC), neodvisnem laboratoriju za testiranje goriva po evropskih standardih v Avstriji.

Potrditev vrhunske kakovosti je tudi prejem prestižnega naziva Izbran produkt leta, ki je bil v letu 2023 podeljen prav premium gorivom EVO Plus.

Starejše novice