Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pon, 1.8.2022 14:23
Pošte Slovenije prihod nove konkurence na trg paketnih storitev ne skrbi.

Ob prihodu Avstrijske pošte oziroma Österreichische Post na trg paketnih storitev v Sloveniji Pošta Slovenije poudarja, da je na trgu paketnih storitev že doslej vladala močna konkurenca, saj so na slovenskem trgu prisotni klasični izvajalci poštnih storitev, vsa večja globalna paketna podjetja ter tudi specializirani izvajalci paketnih in logističnih storitev. 

»To nenazadnje pomeni, da je Pošta Slovenije že doslej konkurirala globalnim igralcem na trgu, ki s tem, ko v Sloveniji ustanovijo svojo podružnico, prinesejo tudi najnovejše tehnologije, kar dinamičnost in konkurenčnost tega trga še povečuje,« so danes sporočili iz Pošte Slovenije.

Zapisali so še, da se zavedajo, da mora v takšnem okolju ne le slediti trendom, temveč tudi vse več investirati in svojo ponudbo čim bolj približati strankam. 

V primerjavi z ostalimi logističnimi ponudniki imajo - kot so zapisali - ključno konkurenčno prednost, da lahko v kratkem času (v roku enega dne oziroma še isti dan) prenesejo velike količine pisemskih in paketnih pošiljk, paketov večjih dimenzij, palet in blaga do različnih strank v enaki kakovosti na območju celotne Slovenije. 

Med drugim so se pohvalili tudi z razvejano mrežo poslovalnic, enotno vstopno točko na spletu, ki bo dostopna v kratkem, in dobrih 5000 kvadratnih metrov veliko logistično halo v Ljubljani.

Zadovoljstvo uporabnikov z dostavo paketnih pošiljk Pošte Slovenije v letošnjem letu glede na opravljeno raziskavo dosega več kot 97 odstotkov: »Prav z navedenim Pošta Slovenije ohranja vodilni položaj na trgu in si bo tudi v prihodnje prizadevala za kar najvišjo kakovost storitev in ohranjanje položaja vodilnega ponudnika paketnih storitev na slovenskem trgu.«

Spomnimo ...

Avstrijska pošta je leta 2020 na slovenskem trgu za kurirske, ekspresne in paketne storitve dostavila 38,8 milijona paketov.

Z vstopom na ta privlačni trg, kot pravijo, avstrijska pošta poleg svoje osrednje dejavnosti v Avstriji opravlja storitve v desetih drugih državah: v Nemčiji, na Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni Gori, Bolgariji, Turčiji in Sloveniji.

Pošta Slovenije je po pisanju časnika Delo iz minulega tedna lani na ravni skupine v segmentu paketnih storitev dosegla 22-odstotno rast, tako da so te predstavljale 13,5 odstotka vseh poslovnih prihodkov, medtem ko so na Österreichische Post lani z dostavo paketov že presegli klasični posel. Paketna dostava je pri njih zrasla za več kot 36 odstotkov in prinesla 1,2 milijarde evrov prihodkov, medtem ko so celotni prihodki Pošte Slovenije lani dosegli 461 milijonov evrov.

Starejše novice