Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 21.4.2023 17:49
Na spletu je zaokrožil skrb vzbujajoč zapis uporabnika družbenega omrežja Facebook. Ta navaja, da so ga obiskali policisti, ki so poizvedovali o njegovi udeležbi na prihajajočem kmečkem protestu.

Uporabnik družbenega omrežja Facebook je s svojimi sledilci delil nenavadno izkušnjo. Med opravljanjem kmečkih opravil ga je obiskala policija. 

Nič hudega sluteč avtor zapisa jih je vprašal po namenu obisku, nakar mu je en izmed policistov odvrnil, da sta tukaj, da izvesta, ali se bo udeležil kmečkega protesta, ki se bo odvijal naslednji torek, 25. aprila. 

Ko je ugotovil, da policista dejansko poizvedujeta, ali se bo udeležil protesta, jima je pritrdilno odgovoril, nakar se je zasliševanje nadaljevalo.

Policista naj bi poskušala pridobiti informacije tudi o drugih morebitnih udeležencih.

Policija: Ne ustrahujemo, le opravljamo svoje delo

Zdaj pa so se odzvali tudi na policiji. Potrdili so, da zbirajo obvestila od oseb, ki bi lahko dale koristne podatke za uspešno izvajanje policijskih nalog. 

To velja tudi v primeru shodov, torej tudi kmečkega protesta. 

»Gre za običajno obliko policijskega dela, s katerim ne ustrahujemo nikogar, prav tako pa tudi ne posegamo v ustavne pravice posameznika do udeležbe na shodih,« so zaključili na policiji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice