oglasniprispevek1
Pon, 30.10.2023 10:36
Jesen je obdobje, ko se mnogi odločajo za nove domače projekte in preobrazbe svojih bivalnih prostorov. Med priljubljenimi projekti je tudi zasteklitev balkona ali terase.

Takšna preobrazba ne le da ščiti pred jesensko-zimskim vetrom in hladom, ampak nudi tudi dodaten bivalni prostor, ki omogoča sprostitev v vseh letnih časih.

Vendar pa zasteklitev terase ali balkona ni kar nekaj, kar lahko storimo čez noč. Zahteva premišljen načrt in predvsem izbiro zanesljivega izvajalca.

Spoznajte podjetje MN Steklo in kako vam lahko pomagajo pri vašem jesenskem projektu!

Načrtujte premišljeno

Drsna zasteklitev balkona ali terase je odlična ideja za jesenski domači projekt. Pripomore lahko ne le pri povečanju funkcionalnega prostora, temveč tudi pri izboljšanju kakovosti bivanja, zlasti v hladnejših mesecih.

Če razmišljate o zasteklitvi enega od teh prostorov, pri odločitvi upoštevajte naslednje dejavnike:

 1. Velikost in prostornost

Drsno zastekljene terase običajno omogočajo več prostora za sprostitev in druženje, medtem ko so balkoni pogosto omejeni in primernejši za manjše skupine ljudi.

 1. Namembnost prostora

Razmislite o tem, kako nameravate uporabljati zastekljen prostor. Ali želite prostor za sproščanje, branje in druženje ali bi morda želeli prostor, ki bi služil kot rastlinjak ali dodatna jedilnica?

 1. Pogled

Kateri prostor nudi boljši pogled? Zasteklitev vam omogoča, da uživate v pogledu na okolico ne glede na vreme, zato je pomembno, da upoštevate, kateri prostor ponuja lepše razglede.

 1. Proračun

Drsna zasteklitev terase je lahko dražja od zasteklitve balkona, saj gre običajno za večjo površino. Proračun je treba prilagoditi obsegu projekta in kakovosti materialov, ki jih želite uporabiti.

 1. Zasebnost

Če vam je zasebnost pomembna, upoštevajte, kateri prostor je manj izpostavljen radovednim očem.

 1. Energetska učinkovitost

Če želite povečati energetsko učinkovitost vašega doma, upoštevajte vrsto zasteklitve, ki jo izberete (dvojna ali troslojna zasteklitev).

Preden se odločite za drsno zasteklitev terase ali balkona, pa je seveda pomembno, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam lahko ponudi najboljše rešitve za vaš dom. In podjetje MN Steklo so naslov, ki ga iščete!

Izvajalec, ki ga vodi želja po sobivanju z naravo

Podjetje MN Steklo je bilo ustanovljeno iz želje po združitvi notranjosti in zunanjosti, s poudarkom na skoraj nezaznavnih mejah med obema.

Stremijo k temu, da strankam ponudijo nemoten pogled na okolico in življenje brez nepotrebnih okvirjev.

V MN Steklo cenijo naravo in poudarjajo, kako je stik z njo pomemben, zlasti v našem hitrem tempu življenju. Zato nudijo napreden sistem zasteklitve, ki je bil razvit glede na potrebe trga.

Ta sistem omogoča številne prednosti:

 • nemoten pogled,
 • enostavnost uporabe,
 • minimalno vzdrževanje,
 • vrhunski materiali,
 • prilagodljivost prostora,
 • maksimalna izkoriščenost zastekljenega območja.

Brezokvirna in večtirna drsna zasteklitev balkona ali terase sta le dve izmed mnogih možnosti, ki jih MN Steklo ponuja svojim strankam.

Drsna zasteklitev terase – svetla rešitev za vse letne čase

Terasa je pogosto središče poletnih druženj. A zakaj ne bi te zabave in udobja uživali skozi vse leto? Drsna zasteklitev terase vam omogoča, da je vaša terasa pripravljena na vse vremenske pogoje, hkrati pa ohranja svoj prvotni namen in estetiko.

Ne glede na to, ali imate pokrito ali nepokrito teraso, z zasteklitvijo boste izkoristili njen polni potencial.

Z brezokvirnim drsnim ali večtirnim sistemom zastekljevanja, ki ga nudi podjetje MN Steklo, pridobite zares napredne možnosti uporabe vaše terase. Ta inovativna tehnologija omogoča, da se vse steklene lamele hitro in prožno odprejo v različne smeri, pri tem pa zagotavljajo neposredni stik z zunanjostjo in uporabo v vseh vremenskih razmerah.

V hladnejšem vremenu lahko lamele prilagodite in ustvarite zavetrje, tako da je terasa uporabna tudi pozimi.

Kljub zasteklitvi pa ne izgubite občutka odprtosti, saj med lamelami ni stebrov, le visoko kakovostna tesnila, ki ohranjajo svetlobo in povezavo z naravo. Takšna drsna zasteklitev terase preprosto poveča vrednost vsakega doma.

Drsna zasteklitev balkona – za mali prostor z velikim potencialom

Balkon v bloku ali hiši predstavlja dragocen prostor, še posebej pa v manjših stanovanjih. Odločitev za drsno zasteklitev balkona prinaša veliko prednosti, od dodatnih kvadratnih metrov prostora do večje kakovosti in udobja bivanja.

Z drsno zasteklitvijo balkona dobite svetel in zračen prostor, ki je hkrati praktičen in estetsko dovršen.

Drsna zasteklitev v primerjavi s klasično/polno prinaša številne prednosti, kot so zanesljivost, prilagodljivost, združljivost in enostavnost proizvodnje zaradi uporabe kaljenega ter lepljenega stekla.

Prav tako omogoča različne izvedbe:

 • od tal do vrha,
 • od parapeta do vrha (zastekljena je le zgornja polovica stene, spodnji del pa se lahko zapre z ograjo ali zidom),
 • sistem, ki je skorajda neviden.

V podjetju MN Steklo so priznani po inovativnosti sistemov zastekljevanja in kakovostnih izboljšavah bivanja, ki jih s tem nudijo. Njihovo drsno zastekljevanje balkonov se lahko prilagodi različnim značilnostim vašega doma, ne glede na morebitne obstoječe ovire (klima, stebri ali tlaki).

Uporaba najboljših materialov in tehnologij pa zagotavlja dodatno energetsko učinkovitost in zmanjšane stroške vzdrževanja.

Torej, če razmišljate o tem, da bi vaš balkon ali teraso preoblikovali v topel in vabljiv prostor, ki vam bo omogočal uživanje v naravi v vseh letnih časih, je jesen idealen čas, da to storite.

MN Steklo pa je lahko vaš zanesljivi partner, ki vam lahko pri tem pomaga. Kontaktirajte jih preko njihove spletne strani ali jih pokličite na 031 554 888 oziroma jim pišite na [email protected].

Starejše novice