Vlado Kreslin že trideset let pred božicem polni Cankarjev dom. / foto: Mimi Inhof
Ustvarjeno dne
Čet, 10.9.2020 12:27
Vlado Kreslin tudi v 2020 ohranja tradicijo druženja v hramu kulture

Prekmurski glasbenik letos ne bo razočaral svojih poslušalcev, ki že trideset let obiskujejo njegove tradicionalne predbožične nastope v Cankarjevem domu. Seveda bodo koncerti izvedeni v skladu s priporočili NIJZ, torej z zahtevano minimalno razdaljo med obiskovalci, a bo zato glasbenih večerov prvič kar pet! »Mi se ne damo, kljub manjšemu obsegu poslušalcev vseeno gremo na oder,« pravi 66-letni glasbenik, ki je bil v poletnih mesecih zelo zaposlen z nastopi, ki so bili prestavljeni v spomladanskem času.

Obiskovalci bodo v Gallusovi dvorani razporejeni na zahtevano razdaljo – vstopnice se prodajajo v paru ali posamično in sedijo le v vsaki drugi vrsti. Tako je kapaciteta zmanjšana na 500 prisotnih (namesto običajnih 1450), orkesterski podij pod odrom pa bo zaradi razdalje 8 metrov tokrat sameval. Vlado trenutne razmere dojema z dobršnjo mero hudomušnosti: »Prvič v tridesetih letih bomo igrali za polprazno dvorano.«

Sicer pa se bo serija nastopov pod imenom Pesmi iz karantene (Vlado je v času »lockdowna« na svojih družbenih omrežjiv vsak dan objavljal posnetke skladb, odigranih doma) nekoliko razlikovala tudi po sami vsebini. Ni odločen ali bo izvajal tudi kaj skladb drugih avtorjev, ki jih je posnel doma (»verjetno ja, ni pa to zagotovo«), bo pa tokrat nekaj več izvedb v solistični varianti, torej le na akustični kitari. »V tem pogledu bo šlo za bolj intimne nastope, nekako trenutni situaciji primerno.« Na koncertih ga bodo spremljali Mali bogovi in Beltinška banda.

Vlado in "banda" na odru Gallusove dvorane. Letos bo drugače, prihodnje leto pa spet enako kot prej. / foto: Mimi Inhof

Datumi koncertov so: 29.10., 30.10., 17.12., 18.12. in 19.12.

Vstopnice po ceni od 21 do 34 € so že v prodaji.

Starejše novice