V naši tokratni rubriki z znanimi Ljubljančani 'Na počitnicah' smo se o načrtih za poletje pogovarjali z blogerko Sabina Čarman, ki je spletnim sledilcem bolj znana kot Mami na vrtu.

Mnogi jo povezujejo tudi s temami, ki se dotikajo ozaveščanja ljudi o načinu življenja brez odpadkov. Milenijka, ki se je odločila družbene medije uporabiti tudi za ozaveščanje o okoljski problematiki, bo v tem duhu z družino preživela letošnje poletne počitnice. Podprli bodo domači turizem.

Kam se odpravljate na poletne počitnice?

Preživeli jo bomo na več krajih po par dni. Nekaj v Prekmurju, nekaj na Obali in nekaj na Gorenjskem.

Kaj bo letos na počitnicah za vas drugače?

Letos ne bo kaj dosti drugače, saj se letenju izogibamo zadnji dve leti zaradi okoljskega vidika. Že dve leti nazaj smo si zadali, da spoznamo Slovenijo tako, da zdaj pričakujemo samo večjo gnečo s strani Slovencev. Na kar sem malo ponosna, saj se mi zdi, da je potrebno podpirati lokalno, tudi lokalni turizem.

Kje boste unovčili svoj turistični vavčer?

Vavčer bomo izkoristili v enih izmed toplic v Prekmurju.

Če ne bi bilo korone, bi na počitnice odpotovali kam drugam?

Drugam ne bi odpotovali, saj si zaradi sezonskega dela, dela na vrtu, to tudi težje časovno privoščimo. Oddajamo tudi vrtove in ljubljanski piknik prostor pri kozolcu kar terja svoje delo. Običajno smo si šele med oktobrom in decembrom, ko ni več (toliko) dela na vrtu in tudi sezona piknikov se počasi umiri, vzamemo čas za daljše potovanje. Eno takšnih potovanj je bilo v Peru, ki smo ga obiskali vsi štirje, le da je bil mlajši sin takrat še na poti.

Starejše novice