VIR: Sarah Louise Bennett, The European Broadcasting Union (EBU)
STA
Sob, 11.5.2024 13:00
Potem, ko se je zjutraj še ugibalo, ali bomo v današnjem finalu videli tudi nizozemski nastop, je zdaj jasno. Nizozemska je izključena iz tekmovanja.

Nizozemski kandidat na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Joost Klein ne bo sodeloval v današnjem velikem finalu tekmovanja za pesem Evrovizije, poročajo tuje tiskovne agencije. 

Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki organizira tekmovanje, je sporočila, da je razlog za izključitev preiskava zaradi prijave neprimernega obnašanja.

Klein že v petek ni sodeloval na generalkah za današnji nastop, kot razlog so pri EBU navedli policijsko preiskavo domnevnega ustrahovanja v četrtek zvečer. 

Medtem ko teče postopek, ne bi bilo primerno, da bi nizozemski predstavnik še naprej sodeloval v tekmovanju, so danes pojasnili na EBU.

Europapa ne bo zmagovalna pesem letošnje Evrovizije

Švedska policija podrobnosti glede četrtkovega incidenta ni razkrila, po navedbah nizozemske televizijske postaje SVT pa naj bi bila vanj vpletena Klein in neki fotograf.

Nizozemska televizijo Avrotros je v prvem odzivu sporočila, da so osupli nad odločitvijo, ki se jim zdi nesorazmeren ukrep.

Starejše novice