Mick Jagger, Keith Richards in Ronnie Wood bodo septembra prvič v karieri stopili na oder brez Charlieja Wattsa (foto: promo).
Ustvarjeno dne
Čet, 5.8.2021 10:48
Novica o njegov zdravstvenih težavah vzbuja nelagodje med oboževalci.

The Rolling Stones so v 2020 zaradi epidemije prestavili ameriško turnejo No Filter. Pred tedni so objavili nadomestne termine stadionske turneje, ki se začne 26. septembra v St. Louisu in konča 20. novembra v Austinu.

Legendarni bend se bo zakotalil skozi trinajst ameriških mest. Zdaj je prišla novica, da z njimi ne bo bobnarja Charlieja Wattsa.

Zaradi okrevanja po operaciji bo preskočil letošnjo turnejo

80-letni Rolling Stone je pred kratkim prestal operacijo v Londonu, potem ko so mu na rednem zdravniškem pregledu diagnosticirali nerazkrito težavo. Zdaj bojda uspešno okreva, za britanski The Sun se je celo pohecal, da »prvič malček« zamuja v ritmu benda.

Kot je dejal njihov predstavnik za tisk, Watts rabi nekaj časa, da znova nabere moči, skupina pa v prihodnjih tednih že začenja vaje za prihajajoče koncerte. Za bobni ga bo zamenjal Steve Jordan, studijski glasbenik in bobnar X-Pensive Winos, spremljevalne zasedbe kitarista Keitha Richardsa, ko nastop mimo Stonesov.

»Nihče ne bo bolj vesel kot jaz, ko pride čas, da svoj znova stol prepustim Charlieju,« je dejal Jordan in seveda omenil, da se počuti počaščeno, da bo lahko igral na odru s Stonesi.

Charlie Watts (desno) je eden od treh ustanovnih članov The Rolling Stones. Basist Bill Wyman (levo) je izstopil leta 1993 zaradi prevelikih obveznosti, drugi kitarist Brian Jones (drugi z leve) se je utopil leta 1969. foto: Decca records

Watts naj bi se v bend vrnil takoj, ko bo to možno, mogoče že proti koncu letošnje turneje, če ne pa v 2022, ko skupina slavi 60. obletnico delovanja.

Poslušalci so zaskrbljeni, saj smo podobno pomirjujoče izjave slišali pred tedni tudi pri ZZ Top, ko je po nekaj koncertih konec julija »za krajši čas zaradi težav s kolki« izstopil basist Dusty Hill in nato deset dni pozneje preminil na svojem domu v Dallasu.

Zamenjal ga je dolgoletni kitarski tehnik Elwood Francis.

Starejše novice