oglasniprispevek1
Pet, 14.7.2023 08:14
Sedežna garnitura predstavlja srce vsakega dnevnega prostora, kjer ustvarjamo neprecenljive spomine, se sproščamo in gostimo svoje najdražje.

Pri izbiri sedežne garniture pa je ključno, da se osredotočimo ne le na njeno estetiko, ampak tudi na kakovost, udobje in dolgotrajnost.

Sedežna garnitura in celoten dnevni prostor predstavljata jedro našega družinskega oziroma družabnega življenja.

Dnevna soba je namreč prostor, kjer ustvarjamo nepozabne trenutke, preživljamo kakovostni prosti čas, reflektiramo o preteklosti, načrtujemo prihodnost, izmenjujemo zaupne pogovore z najbližjimi ter se sproščamo ob zabavi z otroki ali sproščenem druženju s prijatelji.

Sedežna garnitura je pravi sinonim za izmenjavo idej, uživanje v bralnih trenutkih, sprostitev med počitnicami ter uživanje v kulinaričnih doživetjih.

Hkrati pa predstavlja tudi naše zatočišče ob premagovanju težkih preizkušenj, prostor za povezovanje z najdražjimi ter odraz kakovosti našega bivanja.

Prav zato je izjemno pomembno, kako se odločimo pri izbiri sedežne garniture - ali se odločimo za že pripravljene modele iz kataloga ali pa se odločimo za sedežno garnituro, izdelano po meri

Pot do prve je zagotovo hitrejša in praviloma tudi cenejša, vendar pa se druga možnost odlikuje po vrhunski kakovosti izdelave, skrbno izbranih materialih, izjemni trajnosti, funkcionalnosti ter izjemnem udobju

Največja prednost sedežne garniture po meri pa je prav njena sposobnost prilagajanja našemu edinstvenemu življenjskemu slogu in individualnim potrebam.

Čemu nameniti pozornost pri izbiri sedežne garniture?

Pri izbiri sedežne garniture je izjemno pomembno, da pozornost namenimo različnim vidikom, ki bodo zadovoljili naše potrebe življenjskega sloga in želje glede oblazinjenega pohištva. 

Splošne smernice, povezane z dimenzijo sedežne garniture, igrajo ključno vlogo pri procesu odločanja. Tukaj je nekaj ključnih vidikov, na katere je pomembno biti pozoren:

 1. Velikost prostora: Pri izbiri sedežne garniture je pomembno upoštevati kvadraturo dnevnega prostora, že obstoječega pohištva in druge elemente ter poti gibanja. Harmonija med prostorom in sedežno garnituro je ključnega pomena.
 2. Število sedežev: Glede na velikost prostora se odločite za primerno število sedežev. Dvosedi in trosedi so odlična izbira za manjše prostore, medtem ko večji bivalni prostor omogoča izbiro kotnih sedežnih garnitur, ki jih je mogoče nadgraditi z dodatnimi enotami. Pri tem je pomembno upoštevati, da vsak sedež, namenjen eni osebi, zahteva minimalno širino 60 centimetrov.
 3. Globina sedeža: Globina sedeža vpliva na udobje in kot, pod katerim se hrbet nasloni na naslonjalo. Posebno pozornost je treba nameniti globini sedeža, če imate kakršne koli težave s hrbtenico. Pri sedežnih garniturah po meri je mogoče popolnoma prilagoditi globino sedeža glede na posameznikove zahteve, zato ni nujno, da se omejite na osnovne standarde, ki predpisujejo globino med 55 in 60 centimetri.
 4. Višina naslona: Višina naslona vpliva na udobje in zagotavlja oporo hrbtu. Večina sedežnih garnitur sledi standardnim meram med 75 in 90 centimetri glede na višino naslona.
 5. Višina sedeža: Udobje, pravilna drža telesa in položaj nog so odvisni tudi od višine sedeža. Najpogosteje se višina sedeža giblje med 40 in 46 centimetri, kar omogoča udobno sedenje in pravilno poravnavo telesa.

Božič Interier, hitro rastoče podjetje, kateri cilj je postati vodilno na področju izdelave dizajniranega oblazinjenega pohištva, kot so sedežne garniture in postelje, ter nadstandardnega opremljanja bivalnih prostorov, kateri se zavezuje k zagotavljanju vrhunskega svetovanja in merjenja na domu. 

Njihovi strokovnjaki, združeni pod okriljem znamke Božič Interier, so predani izboljševanju postopkov izdelave in uporabljenih materialov ter zavezani k odgovornosti do dela, zaposlenih in okolja. 

Pri njihovem delu ohranjajo visoko raven kakovosti, obenem pa negujejo prvine majhne obrtniške delavnice.

Pri svetovanju in merjenju na domu temeljito upoštevajo vse zgoraj naštete vidike. Neprestano si prizadevajo izboljšati naš postopek izdelave, da vam zagotovijo vrhunsko kakovost in trajnost njihovega oblazinjenega pohištva.

Božič Interier: sedežna garnitura, izdelana s strastjo

Kljub temu, da je kataloška sedežna garnitura, kupljena po spletu ali v salonu, na prvi pogled privlačna zaradi enostavnosti in hitrosti nakupa ter nižje cene, se po preteku nekaj let običajno izkaže za dotrajano ali pa se preprosto naveličamo njenega videza, saj ne izpolnjuje naših unikatnih zahtev.

Nasprotno, sedežna garnitura po meri, prilagojena prav nam in našim najbližjim, odraža nas same, naša zanimanja, slog, stil ter izzive vsakdana, kar pa v procesu naročanja terja nekoliko večji časovni (in finančni) vložek – tudi zato, ker denimo oblazinjeno pohištvo Božič Interier omogoča praktično neomejene možnosti prilagajanja.

Sedežne garniture te znamke so najvišje kakovosti in je mogoče izbirati med:

 • Timeless, značilen po udobju, funkcionalnosti in stilnosti, 
 • Twinkle, ki odraža minimalistično eleganco in prefinjenost, 
 • Solid v retro slogu z veliko mero prilagodljivosti, 
 • Glow moderno, luksuznega izgleda, inovativen in minimalističen,
 • Stale, Mist, katerega osnovna lastnost je združevanje tradicionalnega in sodobnega oblikovanja, 
 • ter dovršenim Focus, primernim tako za stanovanjske kot tudi poslovne prostore.

Postopek naročanja in dobave sedežne garniture Božič Interier

 1. Izražanje želje: stranka kontaktira podjetje in s pomočjo svetovalca določi termin izmere na domu
 2. Izmera in svetovanje: svetovalec izmeri prostor in preverijo ostale vidike, ki vplivajo na izbiro sedežne garniture, ter na podlagi pridobljenih informacij svetuje pri izbiri modela
 3. Obisk salona: stranka obišče salon in izbere obliko, velikost, materiale, dodatne funkcije ter druge postavke, ki bodo zadovoljile njena estetska in funkcionalna pričakovanja
 4. 3D izris: na osnovi meritev in izbora svetovalec pripravi 3D izris in ponudbo, ki natančno specificira vse elemente ter v procesu izdelave sedežne garniture predstavlja osnovo naročila
 5. Potrditev naročila in plačilo: sedežna garnitura se po potrditvi naročila in (glede na dogovor) plačila akontacije ali celotnega zneska odda v izdelavo
 6. Izdelava in proizvodnja sedežne garniture: čas izdelave je odvisen od izbranih materialov in zahtevnosti, a v povprečju do končnega produkta preteče med štiri in 10 tednov, pri čemer podjetje naročnika v postopku izdelave redno obvešča o napredku (ko delovni nalog preda proizvodnemu oddelku, ko je v izdelavi ogrodje in ob končanju del)
 7. Dostava in montaža: podjetje na dogovorjeni termin dostavi naročeno sedežno garnituro in v skladu s predhodnim dogovorom izvede montažo

Proizvajalec na vse izdelke priznava petletno garancijo (izjema so prevleke, za katere se izda dvoletno jamstvo), poleg edinstvenega dizajna in vrhunske kakovosti, ki pripomoreta k brezčasni eleganci, pa gre za sedežne garniture prijazne okolju, saj materiali in sama izdelava dosegajo standarde trajnosti.

Ničelna toleranca do napak, možnost popolnega prilagajanja individualnim potrebam strank, strokovno svetovanje, izmera na domu in še katera od posebnosti so tako prednosti, zaradi katerih – ob uporabniških nasvetih, ki jih stranka prejme na dan, ko je sedežna garnitura dostavljena in zmontirana – vsekakor velja izbrati prav znamko Božič Interier, slovenskega proizvajalca, ki prisega na to, da je sedežna garnitura odraz zgodbe vsakega dnevnega (ali poslovnega) prostora, vsake družine ter vsakega posameznika.

Starejše novice